sunnuntai 28. kesäkuuta 2020




Kehoamme kannattaa ravita luonnollisilla, orgaanisilla ja stabiileissa tiloissa olevilla ravintoaineilla, koska kehomme ovat eläviä organismeja, osa maailmankaikkeutta ja kehot ovat luonnonlakien alaisia. Tällöin meillä on huomattavasti parempi mahdollisuus pysyä terveinä ja mahdollisimman toimintakuntoisina. Sinun tulisi käyttää syömiseesi ainoastaan luonnollisia ruoka-aineita. Mitä nämä luonnolliset ruoka-aineet sitten ovat? Niitä kasvaa ainoastaan hedelmällisessä maaperässä ja vain aidon luonnollisissa olosuhteissa, ja ne nautitaan lisäksi luonnontilassa. Ruokamme ei ole luonnollista, jos se on kasvatettu köyhdytetyssä maaperässä keinotekoisten kemikaalien avulla; lisäksi luonnoton ravinto käsitellään usein lämmöllä, säteilytetään tai käsitellään kemikaaleilla.

Luonnollisia kananmunia saat kanoilta, jotka saavat olla vapaana ulkona auringossa, syödä ruohoa, siemeniä, hyönteisiä ja matoja – kana on sekasyöjä, kuten ihminenkin – ja tuottavat meille luonnollisia ja hedelmällisiä kananmunia. Näiden kananmunien keltuaiset ovat voimakkaan keltaisen värisiä ja täynnä hyviä ravinteita. Jos kananmunia tuotetaan teollisesti isoissa kanaloissa, joissa kanat ahdetaan häkkeihin, kanat eivät näe kukkoja eivätkä auringon valoa koskaan ja niille syötetty synteettinen, lääkeaineilla kyllästetty mönjä, tuloksena kanojen tuottamat munat eivät ole enää luonnollista ravintoa. Näin tuotetut kananmunat eivät enää ole hedelmällisiä, sillä niistä ei kehity kananpoikasia, munien keltuaiset ovat kovin haaleita ja kananmunien kemiallinen koostumus on radikaalisti muuttunut. Näiden munien vitamiinipitoisuus on merkittävästi alentunut ja niissä on tyydyttyneitä rasvahappoja kaksinkertainen määrä luonnollisesti tuotettuihin kananmuniin verrattuna. Näiden munien ravintoarvot ovat huomattavasti heikommat kuin luonnollisesti tuotetuilla kananmunilla, jolloin ne myöskään eivät voi olla edistämässä terveyttämme.

Maailmalla ovat tutkijat yrittäneet elättää koe-eläimiä synteettisellä, kaikilla tieteen tuntemilla ravintoaineilla ja havainneet ja koe-eläinten säilyneen näennäisen terveinä ja lisääntymiskykyisinä. Toisen, kolmannen tai neljännen polven jälkeläiset kuitenkin menettävät lisääntymiskykynsä, ja tämä johtaa sitten lopulta kannan kuolemaan. Täysin synteettinen ravinto aiheuttaa eläimille myös terveysongelmia ja vaikuttaa myös eläinten kasvunopeuteen. Näillä kokeilla on osoitettu, että luonnollinen ravinto sisältää paljon muutakin, kuin kaikkia tunnettuja ravintoaineita. Ravintopuolella on vielä paljon tutkittavaa, mutta nyt jo tiedämme, että syömällä käsittelemätöntä ja luonnollista sekä pilaantumatonta ravintoa kehomme saa myös kaikkea toistaiseksi tieteelle tuntematontakin hyötyä ja elintärkeitä ravintoaineita.

Esim. tuoreessa, luonnollisessa ja pastöroimattomassa maidossa – raakamaito – on paljon vitamiineja ja entsyymejä. Tämän maidon kivennäisaineet ja valkuaisaineet ovat hyvin helposti sulavassa ja imeytyvässä muodossa. Teollinen pastörointi vähentää maidon entsyymi- ja vitamiinipitoisuutta sekä muuttaa rasvahapot, kivennäisaineet ja valkuaisaineet hyvin huonosti sulavaan ja imeytyvään muotoon. Pastörointi on lämpökäsittely, jossa tuhotaan bakteerit kuumentamalla. Tämän menetelmän kehitti ranskalainen Louis Pasteur (1822-1895).

Luonnollisesti kasvaneet hedelmät, kasvikset ja jyvät kehittyvät terveessä, humuspitoisessa maassa täysin ilman kemiallisia lannoitteita ja myrkyllisiä ruiskutuksia. Nämä luonnolliset ruoka-aineet sisältävät huomattavasti enemmän valkuaista, vitamiineja sekä kivennäisaineita ja entsyymejä, kuin marketeista ostetut, purkitetut ja pussitetut, luonnottomat ja elintarviketeollisuuden prosessoimat elintarvikkeet. Luonnollisen ravinnon ja pitkäikäisyyden sekä terveyden välitön suhde on täysin kiistattomasti todistettu tieteellisesti.

Alkukantaisten kansojen piirissä ovat tehneet vuosien mittaan tutkimusmatkoja mm. tohtori Weston A. Price, tohtori McCarrison, Vilhjalmur Steffansson, Arnold de Vries. He ovat tutkimuksissaan pystyneet osoittamaan, että kun ruokavalio koostuu mahdollisimman luonnollisista, tuoreista, käsittelemättömistä, omassa elinympäristössä kasvaneista tuotteista, ihmisillä ilmenee huomattavasti vähemmän sairauksia – mm. hammasmätää – ja he elävät merkittävästi pitempään. Nämä edut taas poistuvat heti, kun alkuperäisväestölle tuodaan länsimaista ravintoa syötäväksi. Arnols de Vries havaitsi Pohjois- ja Etelä-Amerikan intiaanien, aasialaisten, eskimoiden, afrikkalaisten, Australian alkuasukkaiden, Uuden Seelannin maorien sekä Tyynen valtameren ja Atlantin saarten kansojen historiaa tutkiessaan nämä poikkeuksellisen terveiksi, uskomattoman sitkeiksi ja hedelmällisiksi. Vaimojen suorittamat synnytykset kävivät tuskattomasti ja nopeasti äitien palatessa töihin viljavainioille jopa tunnin päästä synnytyksestä. Miehet jaksoivat uurastaa väsymättä koko päivän. Hampaiden reikiintymistä ei esiintynyt, eikä kuulon tai näen heikkenemistä. Ihmisten hiukset eivät myöskään harmaantuneet. Tutkija havaitsi myös, että heti kun alkuperäisväestä joutuu tekemisiin ”sivistysruokien” kanssa, alkavat myös monet vaivat vaivata väestöä.



Kannattaa syödä ainoastaan kokonaisia ruoka-aineita. Kokonaisilla ruoka-aineilla tarkoitetaan ruoka-aineita, jotka pitävät sisällään edelleen kaikki luonnon niihin laittamat ravintoaineet. Nämä ruoka-aineet ovat hajottamattomia, täydellisiä ja jakamattomia ruokia, joita ei elintarviketeollisuus ole vahvistanut eikä rikastuttanut omilla aineillaan. Kuoriperunat, tumma riisi, täysjyväleipä, sokeriruoko ja appelsiini ovat hyviä esimerkkejä kokonaisesta ruoka-aineesta. Kaikki teollisuuden prosessoima ruoka, kuten esikypsennetyt perunavalmisteet, valkoinen leipä, kiillotettu riisi, valkoinen sokeri ja appelsiinimehu eivät ole kokonaista ruoka-ainesta. Elintarviketeollisuus jakaa, hajottaa, poistaa, tiivistää, jalostaa ruokaa ja samalla kadottaa ja tuhoaa niiden tärkeät ravintoaineet tai ainakin ne muuttuvat teollisessa käsittelyssä. Amerikkalaisten ruokapöydän antimista yli 90 prosenttia on tuhottu jollakin tavalla tai käsittelyllä hyvät aineet poistettu ja ruoka näin pilattu.

Pahimmat esimerkit pilkotuista ruoka-aineista ovat valkoinen sokeri ja valkeat jauhot; näillä on saatu länsimaissa aikaan terveyden romahtaminen. Kun toisen maailmansodan jälkeen sokerin ja valkoisten jauhojen kulutus väheni rajusti elintarvikesääntelyn vuoksi, tilastoissa näkyi hyvin selvästi myös jyrkkä lasku useiden degereratiivisten sairauksien, varsinkin sokeritaudin suhteen. Aina kun ruoasta poistetaan luonnolliset ruoka-aineet, järkkyy luonnollinen tasapaino ravinnossa.

Erittäin kuvaava esimerkki on Tanskasta toisen maailmansodan ajoilta, kun Tanskassa vallitsi valtava elintarvikepula. Tanskan silloinen hallitus määräsi Tanskan ravitsemustutkimusinstituutin johtajan, tohtori M. Hindheden suunnittelemaan ohjelman, jolla ehkäistäisiin Tanskaa uhkaava nälänhätä. Johtaja Hindheden määräsi ensitoimenpiteenä täysijyväviljan tuotannon lisäämisen lihakarjan kasvatusta ja myyntiä rajoittamalla. Näin viljaa saatiin säästettyä ihmisravinnoksi. Myös alkoholijuomien valmistus kiellettiin täysin samasta syystä. Viljanjalostus kiellettiin ja oli luvallista ainoastaan myydä täysjyväleipää ja -jauhoja. Viljelijät saivat opastusta ja heitä rohkaistiin tuottamaan lihan sijasta enemmän viljaa, vihanneksia, hedelmiä ja maitoa sekä voita. Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden ansiosta Tanskan terveystilastoissa tapahtui nopea ja valtavan suuri muutos. Kuolleisuus Tanskassa aleni 40 prosenttia yhdessä vuodessa. Esim. Euroopassa riehunut influenssaepidemia ohitti täysin Tanskan. Tanskasta tuli vain muutamassa vuodessa Euroopan tervein kansakunta.

Afrikassa, missä syödään paljon sokeriruokoa, hammasmätää ja diabetesta ei esiinny juuri lainkaan. Kun Afrikan alkuasukkaat muuttavat kaupunkeihin ja alkavat syödä valkoista sokeria, heidän hampaansa reikiintyvät nopeasti ja he sairastuvat sokeritautiin, mahahaavaan ja moniin muihin sivistyssairauksiin. Lontoon yliopistosta tohtori John Yudkin on osoittanut kiistattomasti, että valkoinen sokeri ja valkeat jauhot ovat sydänsairauksien pahimpia aiheuttajia. Jos osa vitamiineista, entsyymeistä ja kivennäisaineista poistetaan ravinnosta, kuten esim. valkoisesta jauhosta ja sokerista, ruoan imeytyminen ja sulatus jää vajaaksi; tämä johtaa ensin puutostiloihin ja sitten lopulta sairauteen.

Älä syö muuta kuin elävää ravintoa. Tohtori Robert Bell sanoi joskus osuvasti lausuessaan: ”Ihminen on ainoa olento maan päällä, joka pilaa ruokansa ennen kuin syö sen.” Ihmislajin hidas degeneroituminen tautiseen tilaansa alkoi ilmeisesti keittotaidon kehityksen myötä. Luova ihminen on nerokas käyttämään kekseliäisyyttään yhä uusien ja entistä tehokkaampien ruoanpilaamismenetelmien kehittämiseen. Tuorein esimerkki tästä lienee ruoan säteilytys. Säteilytyksen ansiosta ruoka näyttäisi säilyvän pitempään, mutta sen vaikutuksia on tutkittu vielä kovin heikosti. Teollisuutta kiinnostaa vain kaupankäynti ja markkinointi sekä ruoan pidempi säilyvyys; terveys on sille yhdentekevää.

Ihmisen terveydelle välttämättömiä entsyymeitä on noin 600, mutta kypsentäminen tuhoaa kaikki entsyymit sekä lisäksi monet vitamiinit. Kypsentämisen mukana katoaa myös kivennäisaineita, jotka usein heitetään keitinveden mukana hukkaan. Pitkäaikainen varastointi, kuivaaminen, suolaaminen, pakastaminen ja säilöminen heikentävät jossain määrin ruoan ravintoarvoa. Amerikkalaisista puolet väestöstä potee eriasteista aliravitsemusta ja vitamiinipuutosta. Huoneenlämmössä säilytetyt tuoreet vihannekset menettävät jo päivässä jopa 50 prosenttia C-vitamiinista. Kuivaminen ja pakastaminen tuhoavat B1- ja B2-vitamiineja.

Moni saattaa yllättyä tiedosta, että raaka-aineet sulavat raakoina huomattavasti paremmin kuin kypsennettyinä. Näin on mm. kaikkien hedelmien ja monien vihannesten ja viljakasvien suhteen. Raa’at, elävät elintarvikkeet pitävät sisällään kaikkia ravintoaineita oikeassa ja tasapainoisessa suhteessa. Pienikin kuumentaminen vähentää ruokien ravintoarvoa. Tohtori Lewis J. Silvers on todistanut maidon pastöroinnin tuhoavan ainakin kolme tekijää: anemiaa estävän tekijän, nivelreumaa estävän tekijän ja mahahaavaa estävän tekijän. Koe-eläimetkin ovat sairastuneet nivelreumaan saatuaan ainoastaan kypsennettyä ravintoa. Raakaravinnon hoitava vaikutus tunnetaan laajasti maailmalla. Raakaravinnolla hoidetaan useissa Euroopan biologista hoitoa antavissa klinikoissa esim. syöpiä, nivelreumaa ja MS-tautia.

Raakaravinto auttaa samoin ummetukseen. Raakaravinto puhdistaa lisäksi ruoansulatuselimistöä edistäen kuona-aineiden poistumista kehosta. Sen vaikutukset tunnetaan myös profylaktisesta (sairauksia ehkäisevästä) vaikutuksesta. Japanissa ja Euroopassa on monissa tutkimuksissa havaittu raakaravinnon hidastavan vanhenemista ja nuorentavan käyttäjiään. Raaka kasvisravinto kohentaa solujen sähkövarausta, helpottaa solujen hapensaantia, lisää solujen vastustuskykyä vanhenemista vastaan, tehostaa solujen aineenvaihduntaa ja ehkäisee biokemiallista tulehtumista. Japanilaisen Kiushun yliopiston tutkijat ovat havainneet, että raakaravinto koostuu aineista, jotka auttavat elimistöä taistelemaan tauteja vastaan.

Jos pelkkä raakaravinnon syöminen tuntuu haasteelliselta ja hankalalta, voi silti yrittää syödä mahdollisimman monet ruoat raakana ja tuoreena. Ainakin kaksi kolmasosaa kaikesta syömästäsi ravinnosta olisi hyvä olla luonnollista ja kypsentämätöntä. Jos joudut kypsentämään ravintoa, sen pitäisi tapahtua mahdollisimman nopeasti ja mieluiten höyryttämällä tai mahdollisimman vähässä vedessä keittämällä. Muistathan käyttää myös keitinliemen hyödyksesi ruokaa valmistaessasi. Pähkinät kannattaa syödä raakoina, eikä paahdettuina tai suolattuina. Siemenet ja jyvät voi syödä lähes aina raakoina, varsinkin jos ne on idätetty. Kypsennetty ruoka on kuollutta ruokaa ja vain elävä ravinto edistää terveyttämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti