Kehoamme
kannattaa ravita luonnollisilla, orgaanisilla ja stabiileissa
tiloissa olevilla ravintoaineilla, koska kehomme ovat eläviä
organismeja, osa maailmankaikkeutta ja kehot ovat luonnonlakien
alaisia. Tällöin meillä on huomattavasti parempi mahdollisuus
pysyä terveinä ja mahdollisimman toimintakuntoisina. Sinun tulisi
käyttää syömiseesi ainoastaan luonnollisia ruoka-aineita. Mitä
nämä luonnolliset ruoka-aineet sitten ovat? Niitä kasvaa
ainoastaan hedelmällisessä maaperässä ja vain aidon
luonnollisissa olosuhteissa, ja ne nautitaan lisäksi luonnontilassa.
Ruokamme ei ole luonnollista, jos se on kasvatettu köyhdytetyssä
maaperässä keinotekoisten kemikaalien avulla; lisäksi luonnoton
ravinto käsitellään usein lämmöllä, säteilytetään tai
käsitellään kemikaaleilla.
Luonnollisia
kananmunia saat kanoilta, jotka saavat olla vapaana ulkona
auringossa, syödä ruohoa, siemeniä, hyönteisiä ja matoja –
kana on sekasyöjä, kuten ihminenkin – ja tuottavat meille
luonnollisia ja hedelmällisiä kananmunia. Näiden kananmunien
keltuaiset ovat voimakkaan keltaisen värisiä ja täynnä hyviä
ravinteita. Jos kananmunia tuotetaan teollisesti isoissa kanaloissa,
joissa kanat ahdetaan häkkeihin, kanat eivät näe kukkoja eivätkä
auringon valoa koskaan ja niille syötetty synteettinen,
lääkeaineilla kyllästetty mönjä, tuloksena kanojen tuottamat
munat eivät ole enää luonnollista ravintoa. Näin tuotetut
kananmunat eivät enää ole hedelmällisiä, sillä niistä ei
kehity kananpoikasia, munien keltuaiset ovat kovin haaleita ja
kananmunien kemiallinen koostumus on radikaalisti muuttunut. Näiden
munien vitamiinipitoisuus on merkittävästi alentunut ja niissä on
tyydyttyneitä rasvahappoja kaksinkertainen määrä luonnollisesti
tuotettuihin kananmuniin verrattuna. Näiden munien ravintoarvot ovat
huomattavasti heikommat kuin luonnollisesti tuotetuilla kananmunilla,
jolloin ne myöskään eivät voi olla edistämässä terveyttämme.
Maailmalla
ovat tutkijat yrittäneet elättää koe-eläimiä synteettisellä,
kaikilla tieteen tuntemilla ravintoaineilla ja havainneet ja
koe-eläinten säilyneen näennäisen terveinä ja
lisääntymiskykyisinä. Toisen, kolmannen tai neljännen polven
jälkeläiset kuitenkin menettävät lisääntymiskykynsä, ja tämä
johtaa sitten lopulta kannan kuolemaan. Täysin synteettinen ravinto
aiheuttaa eläimille myös terveysongelmia ja vaikuttaa myös
eläinten kasvunopeuteen. Näillä kokeilla on osoitettu, että
luonnollinen ravinto sisältää paljon muutakin, kuin kaikkia
tunnettuja ravintoaineita. Ravintopuolella on vielä paljon
tutkittavaa, mutta nyt jo tiedämme, että syömällä
käsittelemätöntä ja luonnollista sekä pilaantumatonta ravintoa
kehomme saa myös kaikkea toistaiseksi tieteelle tuntematontakin
hyötyä ja elintärkeitä ravintoaineita.
Esim.
tuoreessa, luonnollisessa ja pastöroimattomassa maidossa –
raakamaito – on paljon vitamiineja ja entsyymejä. Tämän maidon
kivennäisaineet ja valkuaisaineet ovat hyvin helposti sulavassa ja
imeytyvässä muodossa. Teollinen pastörointi vähentää maidon
entsyymi- ja vitamiinipitoisuutta sekä muuttaa rasvahapot,
kivennäisaineet ja valkuaisaineet hyvin huonosti sulavaan ja
imeytyvään muotoon. Pastörointi on lämpökäsittely, jossa
tuhotaan bakteerit kuumentamalla. Tämän menetelmän kehitti
ranskalainen Louis Pasteur (1822-1895).
Luonnollisesti
kasvaneet hedelmät, kasvikset ja jyvät kehittyvät terveessä,
humuspitoisessa maassa täysin ilman kemiallisia lannoitteita ja
myrkyllisiä ruiskutuksia. Nämä luonnolliset ruoka-aineet
sisältävät huomattavasti enemmän valkuaista, vitamiineja sekä
kivennäisaineita ja entsyymejä, kuin marketeista ostetut,
purkitetut ja pussitetut, luonnottomat ja elintarviketeollisuuden
prosessoimat elintarvikkeet. Luonnollisen ravinnon ja pitkäikäisyyden
sekä terveyden välitön suhde on täysin kiistattomasti todistettu
tieteellisesti.
Alkukantaisten
kansojen piirissä ovat tehneet vuosien mittaan tutkimusmatkoja mm.
tohtori Weston A. Price, tohtori McCarrison, Vilhjalmur Steffansson,
Arnold de Vries. He ovat tutkimuksissaan pystyneet osoittamaan, että
kun ruokavalio koostuu mahdollisimman luonnollisista, tuoreista,
käsittelemättömistä, omassa elinympäristössä kasvaneista
tuotteista, ihmisillä ilmenee huomattavasti vähemmän sairauksia –
mm. hammasmätää – ja he elävät merkittävästi pitempään.
Nämä edut taas poistuvat heti, kun alkuperäisväestölle tuodaan
länsimaista ravintoa syötäväksi. Arnols de Vries havaitsi
Pohjois- ja Etelä-Amerikan intiaanien, aasialaisten, eskimoiden,
afrikkalaisten, Australian alkuasukkaiden, Uuden Seelannin maorien
sekä Tyynen valtameren ja Atlantin saarten kansojen historiaa
tutkiessaan nämä poikkeuksellisen terveiksi, uskomattoman sitkeiksi
ja hedelmällisiksi. Vaimojen suorittamat synnytykset kävivät
tuskattomasti ja nopeasti äitien palatessa töihin viljavainioille
jopa tunnin päästä synnytyksestä. Miehet jaksoivat uurastaa
väsymättä koko päivän. Hampaiden reikiintymistä ei esiintynyt,
eikä kuulon tai näen heikkenemistä. Ihmisten hiukset eivät
myöskään harmaantuneet. Tutkija havaitsi myös, että heti kun
alkuperäisväestä joutuu tekemisiin ”sivistysruokien” kanssa,
alkavat myös monet vaivat vaivata väestöä.
Kannattaa
syödä ainoastaan kokonaisia ruoka-aineita. Kokonaisilla
ruoka-aineilla tarkoitetaan ruoka-aineita, jotka pitävät sisällään
edelleen kaikki luonnon niihin laittamat ravintoaineet. Nämä
ruoka-aineet ovat hajottamattomia, täydellisiä ja jakamattomia
ruokia, joita ei elintarviketeollisuus ole vahvistanut eikä
rikastuttanut omilla aineillaan. Kuoriperunat, tumma riisi,
täysjyväleipä, sokeriruoko ja appelsiini ovat hyviä esimerkkejä
kokonaisesta ruoka-aineesta. Kaikki teollisuuden prosessoima ruoka,
kuten esikypsennetyt perunavalmisteet, valkoinen leipä, kiillotettu
riisi, valkoinen sokeri ja appelsiinimehu eivät ole kokonaista
ruoka-ainesta. Elintarviketeollisuus jakaa, hajottaa, poistaa,
tiivistää, jalostaa ruokaa ja samalla kadottaa ja tuhoaa niiden
tärkeät ravintoaineet tai ainakin ne muuttuvat teollisessa
käsittelyssä. Amerikkalaisten ruokapöydän antimista yli 90
prosenttia on tuhottu jollakin tavalla tai käsittelyllä hyvät
aineet poistettu ja ruoka näin pilattu.
Pahimmat
esimerkit pilkotuista ruoka-aineista ovat valkoinen sokeri ja valkeat
jauhot; näillä on saatu länsimaissa aikaan terveyden romahtaminen.
Kun toisen maailmansodan jälkeen sokerin ja valkoisten jauhojen
kulutus väheni rajusti elintarvikesääntelyn vuoksi, tilastoissa
näkyi hyvin selvästi myös jyrkkä lasku useiden degereratiivisten
sairauksien, varsinkin sokeritaudin suhteen. Aina kun ruoasta
poistetaan luonnolliset ruoka-aineet, järkkyy luonnollinen tasapaino
ravinnossa.
Erittäin
kuvaava esimerkki on Tanskasta toisen maailmansodan ajoilta, kun
Tanskassa vallitsi valtava elintarvikepula. Tanskan silloinen
hallitus määräsi Tanskan ravitsemustutkimusinstituutin johtajan,
tohtori M. Hindheden suunnittelemaan ohjelman, jolla ehkäistäisiin
Tanskaa uhkaava nälänhätä. Johtaja Hindheden määräsi
ensitoimenpiteenä täysijyväviljan tuotannon lisäämisen
lihakarjan kasvatusta ja myyntiä rajoittamalla. Näin viljaa saatiin
säästettyä ihmisravinnoksi. Myös alkoholijuomien valmistus
kiellettiin täysin samasta syystä. Viljanjalostus kiellettiin ja
oli luvallista ainoastaan myydä täysjyväleipää ja -jauhoja.
Viljelijät saivat opastusta ja heitä rohkaistiin tuottamaan lihan
sijasta enemmän viljaa, vihanneksia, hedelmiä ja maitoa sekä
voita. Näiden yksinkertaisten toimenpiteiden ansiosta Tanskan
terveystilastoissa tapahtui nopea ja valtavan suuri muutos.
Kuolleisuus Tanskassa aleni 40 prosenttia yhdessä vuodessa. Esim.
Euroopassa riehunut influenssaepidemia ohitti täysin Tanskan.
Tanskasta tuli vain muutamassa vuodessa Euroopan tervein kansakunta.
Afrikassa,
missä syödään paljon sokeriruokoa, hammasmätää ja diabetesta
ei esiinny juuri lainkaan. Kun Afrikan alkuasukkaat muuttavat
kaupunkeihin ja alkavat syödä valkoista sokeria, heidän hampaansa
reikiintyvät nopeasti ja he sairastuvat sokeritautiin, mahahaavaan
ja moniin muihin sivistyssairauksiin. Lontoon yliopistosta tohtori
John Yudkin on osoittanut kiistattomasti, että valkoinen sokeri ja
valkeat jauhot ovat sydänsairauksien pahimpia aiheuttajia. Jos osa
vitamiineista, entsyymeistä ja kivennäisaineista poistetaan
ravinnosta, kuten esim. valkoisesta jauhosta ja sokerista, ruoan
imeytyminen ja sulatus jää vajaaksi; tämä johtaa ensin
puutostiloihin ja sitten lopulta sairauteen.
Älä
syö muuta kuin elävää ravintoa. Tohtori Robert Bell sanoi joskus
osuvasti lausuessaan: ”Ihminen on ainoa olento maan päällä, joka
pilaa ruokansa ennen kuin syö sen.” Ihmislajin hidas
degeneroituminen tautiseen tilaansa alkoi ilmeisesti keittotaidon
kehityksen myötä. Luova ihminen on nerokas käyttämään
kekseliäisyyttään yhä uusien ja entistä tehokkaampien
ruoanpilaamismenetelmien kehittämiseen. Tuorein esimerkki tästä
lienee ruoan säteilytys. Säteilytyksen ansiosta ruoka näyttäisi
säilyvän pitempään, mutta sen vaikutuksia on tutkittu vielä
kovin heikosti. Teollisuutta kiinnostaa vain kaupankäynti ja
markkinointi sekä ruoan pidempi säilyvyys; terveys on sille
yhdentekevää.
Ihmisen
terveydelle välttämättömiä entsyymeitä on noin 600, mutta
kypsentäminen tuhoaa kaikki entsyymit sekä lisäksi monet
vitamiinit. Kypsentämisen mukana katoaa myös kivennäisaineita,
jotka usein heitetään keitinveden mukana hukkaan. Pitkäaikainen
varastointi, kuivaaminen, suolaaminen, pakastaminen ja säilöminen
heikentävät jossain määrin ruoan ravintoarvoa. Amerikkalaisista
puolet väestöstä potee eriasteista aliravitsemusta ja
vitamiinipuutosta. Huoneenlämmössä säilytetyt tuoreet vihannekset
menettävät jo päivässä jopa 50 prosenttia C-vitamiinista.
Kuivaminen ja pakastaminen tuhoavat B1-
ja B2-vitamiineja.
Moni
saattaa yllättyä tiedosta, että raaka-aineet sulavat raakoina
huomattavasti paremmin kuin kypsennettyinä. Näin on mm. kaikkien
hedelmien ja monien vihannesten ja viljakasvien suhteen. Raa’at,
elävät elintarvikkeet pitävät sisällään kaikkia ravintoaineita
oikeassa ja tasapainoisessa suhteessa. Pienikin kuumentaminen
vähentää ruokien ravintoarvoa. Tohtori Lewis J. Silvers on
todistanut maidon pastöroinnin tuhoavan ainakin kolme tekijää:
anemiaa estävän tekijän, nivelreumaa estävän tekijän ja
mahahaavaa estävän tekijän. Koe-eläimetkin ovat sairastuneet
nivelreumaan saatuaan ainoastaan kypsennettyä ravintoa.
Raakaravinnon hoitava vaikutus tunnetaan laajasti maailmalla.
Raakaravinnolla hoidetaan useissa Euroopan biologista hoitoa
antavissa klinikoissa esim. syöpiä, nivelreumaa ja MS-tautia.
Raakaravinto
auttaa samoin ummetukseen. Raakaravinto puhdistaa lisäksi
ruoansulatuselimistöä edistäen kuona-aineiden poistumista kehosta.
Sen vaikutukset tunnetaan myös profylaktisesta (sairauksia
ehkäisevästä) vaikutuksesta. Japanissa ja Euroopassa on monissa
tutkimuksissa havaittu raakaravinnon hidastavan vanhenemista ja
nuorentavan käyttäjiään. Raaka kasvisravinto kohentaa solujen
sähkövarausta, helpottaa solujen hapensaantia, lisää solujen
vastustuskykyä vanhenemista vastaan, tehostaa solujen
aineenvaihduntaa ja ehkäisee biokemiallista tulehtumista.
Japanilaisen Kiushun yliopiston tutkijat ovat havainneet, että
raakaravinto koostuu aineista, jotka auttavat elimistöä
taistelemaan tauteja vastaan.
Jos
pelkkä raakaravinnon syöminen tuntuu haasteelliselta ja hankalalta,
voi silti yrittää syödä mahdollisimman monet ruoat raakana ja
tuoreena. Ainakin kaksi kolmasosaa kaikesta syömästäsi ravinnosta
olisi hyvä olla luonnollista ja kypsentämätöntä. Jos joudut
kypsentämään ravintoa, sen pitäisi tapahtua mahdollisimman
nopeasti ja mieluiten höyryttämällä tai mahdollisimman vähässä
vedessä keittämällä. Muistathan käyttää myös keitinliemen
hyödyksesi ruokaa valmistaessasi. Pähkinät kannattaa syödä
raakoina, eikä paahdettuina tai suolattuina. Siemenet ja jyvät voi
syödä lähes aina raakoina, varsinkin jos ne on idätetty.
Kypsennetty ruoka on kuollutta ruokaa ja vain elävä ravinto edistää
terveyttämme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti