sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Rumpali Jaska Lukkarinen.

Tampereella lauantaina 24.2.2018 kokoontui jazzmusiikin ystäviä Tampere-talon pieneen saliin klo 19 kuulemaan Dalindéo-yhtyeen odotettua vierailukonserttia. Konserttiyleisöllä oli konsertin jälkeen myös tilaisuus ostaa yhtyeen äänitteitä – joko vinyylilevyinä tai cd-levyinä – ja saada ne omistuskirjoituksin tekijöiltä.

Kuvassa vasemmalta Jose Mäenpää, Pekka Lehti ja Valtteri Pöyhönen.

Dalindéon vuonna 2013 julkaistulta Kallio-levyltä kuultiin ainakin kappaleet: Pyöräily Hämeentiellä, Ilta Tokoinrannassa, Kurvi-twist, Jäähyväiset Hesarille, Musta kissa ja Pengerkadulla. Uudemmalta Slavic Souls-levyltä taas konsertissa soivat sellaiset kappaleet, kuten mm. Once Upon A Time In The North, Tell Me, Tarantella Finlandese ja tietysti Slavic Souls.



Yhtyettä johtaa ja kappaleet pääosin säveltää ja sovittaa kitaristi Valtteri Laurell Pöyhönen, trumpettia ja kosketinsoitinta soittaa Jose Mäenpää, tenorisaksofonia puhaltaa Oulusta alkujaan lähtenyt Petri Puolitaival, bassossa Pekka Lehti – josta Mikko Nurmi kirjoitti ansiokkaan kirjan vuonna 2012, Pekka Lehti, basso -, rummuissa Sony Jazz -palkinnon vuonna 2008 saanut ja Pori Jazzin vuoden 2010 vuoden taiteilija Jaska Lauri Valdemar Lukkarinen (s. 18.8.1982) sekä lyömäsoittimissa Rasmus Pailos.


Meno oli koko konsertin ajan hyväntuulista; välillä melkoista räminää, mutta balladeissa löytyi myös herkempää otetta. Puhallinsoittajille oli jätetty kiitettävästi tilaa ilmavuuden säilymiseksi. 1950-60-lukujen elokuvamusiikin vaikutteita oli kuultavissa ryyditettynä jazzotteella. Välillä taas liikuttiin vahvasti rautalankamusiikin maailmassa. Rytmit vaihtelivat tangosta swingin kautta souliin sekä coutrymusiikkiin ja funkiin. Toiseksi viimeisessä kappaleessa oli jo hyvin selviä klezmer-musiikin vaikutteita ilmassa. Kyyti oli koko ajan turvallisissa käsissä ja nautittavaa. Sellaista musiikkia kuullessa ei voi tulla huonolle tuulelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti