lauantai 30. kesäkuuta 2018




Tampereella Viikinsaaressa vietettiin lauantaina 9.6.2018 SaariBlues –tapahtumaa lämpimässä säässä ja rennossa ilmapiirissä. Saareen kerääntyi noin 1 900 henkeä nautiskelemaan juurimusiikista. Radio Sun Stagella/ulkolavalla oli esiintyjäkaarti seuraava: klo 17-18 Wentus Blues Band, klo 19-20 Ina Forsman ja klo 21-22 Erja Lyytinen. Tanssilavalla taas esiintyivät klo 18-19 Candyland Crowdads, klo 2021 Joe Vestich ja klo 22-23 Jo’ Buddy. Tapahtuman viralliset jatkot pidettiin Ruby & Fellasissa osoitteessa Hämeenkatu 15 Keskustorin kupeessa. Jatkoille oli ilmainen pääsy ja ravintola oli auki klo 03.00 asti. Laivayhtiö Hopealinjat ajoi Laukontorin ja Viikinsaaren väliä kolmella laivalla joustavasti.


Helsingistä saapui SaariBluesiin Ina Forsman, joka on kokeillut siipiään aiemmin mm. Idolsissa ja Voice of Finlandissa. Ina oli tuolloin vain 17-vuotias, eikä hänen bluestulkintojaan ymmärretty liiemmin em. kilpailuissa. Kilpailuista Inan kuitenkin löysi bluesin, r’n’b:n ja soulin ammattilainen Helge Tallqvist, joka tajusi nuoren naisen äänen voimavarat ja otti hänet bändiinsä laulajaksi. Ina Forsmanista on sittemmin kehittynyt hyvin omaperäinen artisti, joka ei kumartele massamedian musiikkitrendeille, vaan tekee täysin omaa juttuaan ja erottu sillä muiden joukosta. Ina Forsmanin ensimmäisestä albumista tuli enemmän blues- ja soullevy, josta voi kuulla vaikutteita mm. Etta Jamesin, Aretha Franklinin ja Nina Simonin lauluista. Levy on tehty Yhdysvalloissa amerikkalaismuusikoiden ystävällisellä avustuksella. Laulujen sanat Ina Forsman tekee itse ja musiikki tehdään yhdessä hänen ja Tomi Leinon kanssa. 



Erja Lyytinen on musikaalisessa perheessä Kuopiossa vuonna 1976 syntynyt blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä, joka kirjoitti ylioppilaaksi Kuopion Yhteiskoulun Musiikkilukiosta vuonna 1995. Erja Lyytinen aloitti kitaransoiton 15-vuotiaan ja alkoi samalla tehdä myös omia kappaleita. Erja opiskeli Kuopion konservatoriossa vuosina 1995-1997 ja Sibelius-Akatemiassa vuosina 1998-2003 musiikkikasvatusosastolla. Lyytinen jatkoi vielä opintojaan Sibelius-Akatemian jälkeen Ruotsissa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Vuonna 2010 Erja Lyytinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti