tiistai 25. tammikuuta 2022

 

Hautausurakoitsija John O’Looney, Milton Keynes, Iso-Britannia, toimii kaupungissa, joka sijaitsee hiukan vajaan 50 mailin säteellä Lontoosta luoteeseen. John O’Looney pitää kaupungissa vaimonsa kanssa kolme ihmistä työllistävää hautaustoimistoa, Milton Keynes Family Funeral Services. Hän sai jo marraskuussa 2019 hakea ruumishuoneelta kuolleita, joita ei näytetty omaisille. O’Looneylle kerrottiin hänen syytä tiedustellessa omaisten pyynnöstä, että jotakin kauheata on tulossa joukkokuolemien muodossa ja siihen valmistaudutaan huolella. Tuona ajankohtana ei vielä koronapandemia ollut alkanut eikä siitä yleisesti tiedetty vielä mitään.

John O’Looney on omin käsin käsitellyt yli 100 koronavainajaksi väitettyä ruumista; todellisuudessa nämä ruumiit on merkitty koronakuolemiksi, vaikka niiden joukossa on mm. auton alle jääneitä ihmisiä. Samaan aikaan on paikkakunnan hoitokoteihin tilattu vanhuksille poikkeuksellisen suuria määriä midatsolaamia, joka on tehokas anestesialääke ja 60 mg annoksilla se on jo tappava aine. Dokumentteihin perustuva näyttö osoittaa, että midatsolaamin hankinta lisääntyi tuohon aikaan paikkakunnalla 1 000 prosenttia. On olemassa erittäin suuri epäilys, että varsinkin iäkkäitä ihmisiä hoitokodeissa tapettiin eutanasialla käyttämällä midatsolaamia. Vainajia hoitokodeista noutaessa John O’Looney näki useita em. lääkepulloja yöpöydillä tai roskakoreissa. Hänen noutamansa ruumiit olivat vielä yleensä lämpöisiä, eivätkä säilytyksessä kylmässä ruumishuoneessa.

Maalis-huhtikuussa 2020 John O’Looneyn hautaustoimiston tilauksissa näkyi lyhytaikainen noin kolme viikkoa kestänyt piikki hautaustilauksissa. Hänet kutsuttiin käytännössä joka päivä kolmen viikon aikana hakemaan hoitokodeista kuolleita vanhuksia. Yhteiskunta toimii tänään niin, että kuolemat tapahtuvat valtaosin sairaaloissa; O’Looney hakee 80 prosenttia toimistonsa vainajista sairaaloista normaalioloissa. Samaan aikaan hallitus tiedotti, että he yrittävät suojella vanhusväestöä hoitokodeissa, mutta samalla pelätään, että koronatauti tulee iskemään pahoin juuri hoitokodeissa asuviin vanhuksiin. Vanhuksia siirrettiin järjestelmällisesti sairaaloista hoitokoteihin ja heidät merkittiin kaikki koronapotilaiksi. Koskaan O’Looney ei nähnyt vanhuksien huoneissa hengityslaitteita eikä koskaan hoitoprosessista vastaavaa lääkäriä. John O’Looney sai myös kutsuja hakea saattohoidossa esim. syöpiin kuolleita potilaita pois ja nämä vainajat tilastoitiin koronakuolemiksi, koska saattohoidossa oli kuulemma ollut koronatapauksia. Valtion virallisissa kuolintilastoissa koronakuolleisuus ei näyttänyt mitenkään kasvavan. Seuraavan kerran todelliset koronakuolemat alkoivat lisääntyä 12 viikon aikana tammikuun kuudennesta päivästä alkaen aina huhtikuun toiselle viikolle asti, kun koronarokotuksia alettiin jakaa ihmisille. Tuolloin vain kuolemat koskivat kaiken ikäistä väestöä.

Midatsolaami on bentsodiatsepiineihin kuuluva anestesialääke eli nukutusaine. Suomessa midatsolaamia käytetään lääkevalmistenimillä Buccolam, Dormicum, Epistatus, Midazolam ja Ozalin. Sairaalakäytössä midatsolaamia annetaan ruiskeena suoraan laskimoon tai lihakseen. Reseptejä on myös mahdollista saada hyvin harvinaisissa tapauksissa (mikäli joudutaan esim. lääkeaineen rektaaliseen eli peräsuolen kautta annettavaan annosteluun). Suurien apteekkien täytyy säilyttää varastoissaan midatsolaamia myös ampullimuodossa. Tabletteina midatsolaamia käytetään nopeavaikutteisena unilääkkeenä lyhytkestoisesti, lähinnä nukahtamisvaikeuksia kärsivällä unettomuuteen. Suuonteloon annosteltavaa midatsolaamia käytetään epilepsiakohtauksien hoidossa ja se kuuluu epilepsian erityskorvattaviin lääkeaineisiin.

Midatsolaami voi aiheuttaa muiden bentsodiatsepiinien tapaan usein voimakasta riippuvuutta, joka ilmenee mm. lääkkeen vähentämisen tai lopettamisen yhteydessä ilmaantuvina vieroitusoireina. Bentsodiatsepiinit ovat kemiallisia yhdisteitä, joilla hoidetaan anksiolyyttisesti eli rauhoittavasti esim. paniikkia ja ahdistuneisuutta, nopeutetaan nukahtamista sekä rentouttamaan mm. lihaksia, kouristuksia tai turruttamaan tuntoaistia; niitä käytetään myös unettomuuden, epilepsian, jännityspäänsäryn ja kroonisen kivun hoidossa. Lisäksi eräät midatsolaamin sivuvaikutukset ovat samanlaisia kuin oireet, joihin lääkitys on aloitettu. Oireiden vaikeutuessa bentsodiatsepiinihoidon aikana onkin aina epäiltävä sivuvaikutusten ilmaantumista, ennen kuin päätellään perustaudin pahentuneen. Mikäli bentsodiatsepiinia sisältävää lääkevalmistetta käytetään raskaana olevalle henkilölle raskauden aikana, on vaarana, että vastasyntyneellä ilmenee voimakkaita vieroitusoireita. Yhdysvalloissa midatsolaamia käytetään kuolemanrangaistuksissa teloitusruiskeen rauhoittavana lääkkeenä ainakin Alabaman, Arizonan, Floridan, Louisianan, Oklahoman ja Virginian osavaltioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti