sunnuntai 30. tammikuuta 2022

 


Koronarokotekriittisiä on Afrikassa paljon, sillä siellä jo perinteisesti on ihmisiä käytetty koekaniineina rokotuskokeiluissa; Afrikkaan on myös levitetty vauraammissa maissa vaarallisiksi todettuja rokotteita. Maaliskuussa Länsi-Afrikassa toteutetun kyselyn mukaan 68 prosenttia ihmisistä ei voinut luottaa siihen, että hallitus varmistaisi koronarokotteiden turvallisuuden ja ainoastaan 39 prosenttia ihmisistä olisi valmis saamaan koronarokotteen.

Kaikkialla maailmassa koronakriittisiä ihmisiä yhdistää se tosiasia, että he eivät ole vaipuneet koronahypnoosiin; heitä ei voi toistuvasti päivittäin massiivisilla tiedotusvälineitten propagandalla ja pelottelulla lamauttaa terveen järjen käytöstä ja kriittisestä ajattelusta. Psykologian professori, Mattias Desmet, - jolla on myös tilastotieteen maisterintutkinto - Gentin yliopistosta kertoo, että vain noin kolmasosa maailmanhistorian valtavimman propagandaoperaation kohteena olleista ihmisistä on joukkosuggestion vallassa. On paljon ihmisiä, jotka eivät sulata virallisia tarinoita kaikkine ihmeellisyyksineen koronatilanteesta, mutta useimmat heistä valitsevat tiekseen vaikenemisen, koska eivät halua esittää epäilyjään mukautuvaisuuden, sosiaalisen paineen, epävarmoin tiedoin tai jonkin muun syyn vuoksi. Mitä enemmän viranomaiset sähläävät uusia rokotepassi- tai pakkorokotushankkeita, sitä enemmän vastustus lisääntyy ja ihmiset uskaltautuvat lähteä liikkeelle näyttämään mielipiteensä.

Koronarokotteisiin kriittisesti suhtautuvia saattaa piilevästi olla jopa 50 prosenttia väestöstä, mutta silti on hämmästyttävää, kuinka pieni osa ihmisistä tarvitaan muutoksen aikaansaamiseksi yhteiskunnassa. Tutkimuksissa on pystytty näkemään, että yhteiskunnassa vallitsevan tilan muuttamiseen tarvitaan ainoastaan 10 tai 25 prosenttia kansalaisista, jotka toimivat hyvin aktiivisesti asiansa puolesta ohjaten muiden ajatusmaailmaa tiettyyn suuntaan. Toisinajattelijoiden äänille täytyy antaa reilusti tilaa. Ihmisten erilaisuus ja toisinajattelu tulee hyväksyä ja ovia täytyy pitää auki jokaiselle. Vertaistukea – aivan kuten kriisiapuakin – tulee antaa vaikeita aikoja eläville ihmisille. Huomiota kannattaa kohdistaa siihen, miten kohtaamme koronapaniikissa olevan ihmisen, joka ei jaksa kuunnella perusteltuja mielipiteitämme vaan saattaa kohdistaa jopa vihansa meitä toisinajattelijoita vastaan. Näitä ihmisiä täytyisi kohdata vain ystävällisessä hengessä ja kohdella heitä arvokkaasti. Yhtenä kauniina päivänä heidänkin silmänsä saattavat avautua näkemään asiain todellisen tilan.

Suomessa tällä hetkellä on paljon yksinäisiä ja vaikka elämme keskellä hyvinvointia, oli sosiaalinen ja henkinen kurjuus jo ennen koronaa hyvin laajalle levinnyttä. Joissakin tutkimuksissa yli puolet suomalaisista on ilmoittanut elävänsä ilman yhtään merkittävää ihmissuhdetta. Mielekäs elämä näyttää olevan myös monilta kadoksissa. Maailmanlaajuisesti Gallup-kyselyt näyttävät, että vain 13 prosenttia ihmisistä kokevat niin mielekkääksi oman työnsä, että pystyvät sitoutumaan työhönsä. Tämä sama luku Länsi-Euroopassa oli samoin 14 prosenttia. Liian monet ihmiset mieltävät yleiset vaikutusmahdollisuutensa yhteiskunnan virallisiin organisaatioihin hyvin vähäisiksi. Samasta syystä myös demokratia koetaan hyvin näennäiseksi. Saamme jatkuvasti huomata, kuinka haurasta demokratia, ihmisoikeudet ja lain kunnioitus ovat Euroopankin valtioissa ja kuinka äärimmäisen helposti niiden yli kävellään ”vaikeina” aikoina.

Psykologian professori Mattis Desmet.

Professori Mattis Desmetin mukaan tuo yleinen henkinen kurjuus yhteiskunnassa mahdollisti koronapropagandan voittokulun. Vapaana ilmassa leijuneelle pelolle ja paniikille saatiin nyt kohde: Covid-19-virus. Ihmisille on helpompaa saada tiettyyn asiaan kohdistuva pelko, kuin kestää epämääräistä ahdistuneisuutta. Tämän vuoksi niin monet vajosivat koronapaniikkiin. Katsotaanpa vielä, mitä professori Mattis Desmetin mielestä tarvitaan, jotta yhteiskunnassa ihmisten enemmistö saadaan seuraamaan kaiken maailman hullutuksia:

1) Tarvitaan paljon sosiaalisesti eristäytyneitä ihmisiä tai ihmisiä, jotka kokevat sosiaalisen siteen puutetta. 2) Ihmisiä, jotka kokevat "järjenmuodostuksen" puutteen. He eivät pysty järkeviin johtopäätöksiin. 3) Vapaasti kelluvaa ahdistusta (FFA) on paljon. Vapaasti kelluva, koska heidän ahdistuksensa ei liity mihinkään. Ahdistuksella ei ole polttopistettä. Koska ei pysty tunnistamaan syytä, ei ole mitään keinoa käsitellä sitä. 4) Siellä on myös paljon vapaasti kelluvaa psykologista tyytymättömyyttä. Ihmiset voivat kokea jokapäiväisen elämänsä olevan ilman tarkoitusta tai mielekästä merkitystä.

Vapaasti kelluva ahdistus on tuskallisin koettava psykologinen ilmiö, joka johtaa paniikkikohtauksiin. Tässä keskittymättömän ahdistuksen tilassa mieli yrittää yhdistää tämän ahdistuksensa johonkin, "ahdistusobjektiin". Seuraava hämmentynyt pala on strategia tämän ahdistusobjektin käsittelemiseksi.

Joten kun nämä ennakko-olosuhteet ovat erittäin läsnä populaatiossa ja sitten media tarjoaa narratiivin, joka osoittaa tämän ahdistuksen keskipisteen ja samalla kuvailee strategiaa käsitellä tätä ahdistuksen kohdetta, kaikki ahdistus liittyy tähän ahdistuksen kohteeseen.

Jos merkittävä osa ihmisistä on halukas noudattamaan tätä strategiaa käsitelläkseen tätä ahdistuksen kohdetta hinnasta riippumatta, niin toisessa vaiheessa ihmiset aloittavat kollektiivisen ja sankarillisen taistelun tämän ahdistusobjektin kanssa. Syntyy sidos ja sen myötä uudenlainen "järjestys" tai tarkoitus. Yhtäkkiä elämä on suunnattu taistelemaan tätä ahdistuksen kohdetta vastaan. Tämä luo uuden tunteen yhteydestä muihin joukkomuodostelmiin.

Tämä äkillinen ja radikaali siirtyminen negatiivisesta sosiaalisen yhteyden puutteen tilasta päinvastaiseen, sosiaalisen yhteyden massiiviseen lisääntymiseen, johtaa henkiseen päihtymään.

Hypnoosin tavoin ihmiset ovat tässä hyperfokusoituneessa tilassa kapeasti keskittyneitä. Hypnoosissa vain hypnotisoidut keskittyvät tällä tavalla. Hypnoosiasiantuntija ei ole ahtaasti keskittynyt. Massamuodostuksessa ilmaantuu johtajia, jotka ovat keskittyneet vielä suppeammin kuin seuraajat.

Kun ihmiset kokevat tämän henkisen päihtymyksen, ei ole enää väliä, onko kertomus väärä vai jopa räikeän väärä. Tärkeintä on, että se johtaa tähän henkiseen päihtymään. Tästä syystä he jatkavat kerronnan mukana. Vastustus kertomuksen väärälle tai väärälle ymmärtämiselle johtuu pelosta palata vapaasti leijuvan ahdistuksen tilaan ja halusta jatkaa henkisen päihtymyksen kokemista.

Tämä selittää, miksi faktoihin perustuva väittely ei toimi. Faktoilla ei ole heille enää väliä. Tosiasiat huomioon ottaen he eivät pysty tekemään järkeviä johtopäätöksiä edes oman etunsa mukaisesti. Massamuodostus on myös samanlainen kuin massahypnoosi sen suhteen, että ihmiset ovat halukkaita sietämään asioita, jotka ovat normaalisti sietämättömiä.

Vakiohypnoosia käytetään anestesian sijasta pienten leikkausten aikana, ja kohteet eivät koe kipua leikattaessa. Massanmuodostuksessa ihmiset eivät muutu itsekeskeisiksi, pikemminkin päinvastoin; massamuodostus keskittää huomion niin paljon yhteen kohtaan, että voit viedä ihmisiltä kaiken, heidän fyysisen hyvinvointinsa, aineellisen hyvinvoinnin ja he eivät edes huomaa sen puuttumista.

Joukkomuodostelmissa ihmiset tulevat radikaalisti suvaitsemattomiksi toisinajattelijoiden äänille. Tämä henkilö uhkaa herättää ihmiset ja he suuttuvat joutuessaan kohtaamaan alkuperäisen ahdistuksen ja tyytymättömyyden, jota he kokevat virallisen opin haasteiden vuoksi.

Yleisö suuntaa kaiken aggressiivisuutensa toisinajattelijoiden ääniin.

Samalla he ovat radikaalisti suvaitsevaisia johtajiaan kohtaan, jotka lausuvat valtavirran narratiivin. Nämä ihmiset voivat valehdella ja huijata ja tehdä kaiken mitä haluavat, ja yleisö antaa heille aina anteeksi. Manipuloitu yleisö kokee kaiken valehtelun, epärehellisyyden ja huonon käytöksen hyväksytyksi oman turvallisuutensa vuoksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti