tiistai 31. toukokuuta 2022

 


Mikael Konttinen (s. 23.2.1984 Sollentuna, Ruotsi) esiintyi yhtyeensä, Nelinpeli, kanssa Lempäälän Idea Parkissa helatorstaina 26.5.2022 klo 15-17.30. Vaikka Mikael Konttinen on syntynyt Ruotsissa, on hän kuitenkin varttunut Suomen Pylkönmäellä, joka vuonna 2009 liitettiin Saarijärven kaupunkiin. Nykyään Konttinen asuu kyllä Helsingissä. Musiikkia ja laulamista Mikael Konttinen on harrastanut aivan pienestä lähtien ja Konttinen on opiskellut musiikkia myös Helsingin ammattikorkeakoulun pop/jazz-musiikin koulutusohjelmassa. Konttinen oli mukana laulamassa Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalissa vuonna 2006.

Mikael Konttinen esiintyi varusmiespalvelusaikanaan usein solistina Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esiintymisissä; näistä esiintymisistä Konttinen myös löydettiin laulamaan vuonna 2006 Suomen itsenäisyyspäivän vastaanotolle linnanjuhliin. Näillä linnanjuhlilla hän myös vakuutti taidoillaan juhlien kutsuvieraat sekä noin kaksimiljoonaisen joukon televisionkatsojia esiintymisellään. Hyvin pian tämän esiintymisen jälkeen Mikael Konttiselle tarjottiin levytyssopimusta. Konttisen debyyttialbumi, Tuntematon tie, julkaistiin vuonna 2008.

Suomen Euroviisu-karsinnoissa Mikael Konttinen oli mukana vuonna 2008 säveltäjä Kerkko Klemetti Koskisen (s. 7.1.1973 Espoo) säveltämällä laululla, Milloin. Kerkko Koskinen muistetaan parhaiten perustamastaan ja johtamastaan Ultra Bra-yhtyeestä, joka toimi aktiivisesti vuosina 1994-2001. Mikael Konttinen pääsi tällä kappaleella alkukarsinnoista Suomen finaaliin, mutta ei tullut valituksi loppukilpailuun Belgradiin. Mikael Konttinen laulaa mielellään iskelmää ja popmusiikkia ja hän on hyvin kiinnostunut vanhasta tanssiorkesteritraditiosta.



Mikael Konttinen valmistui tammikuussa 2011 lentäjäksi Suomen Ilmailuopistosta. Konttinen on harrastanut myös lauluntekemistä ja osa hänen soololevyjensä kappaleista onkin Konttisen itsensä säveltämiä lauluja. Mikael Konttinen on myös säveltänyt muutamia kappaleita Gugille eli Vasilij Kokljuschkinille (s. 2.6.1947 Helsinki). Gugi muistetaan parhaiten vuonna 1964 Heimo Juhani ”Holle” Holopaisen (s. 27.9.1948 Helsinki) ja Harri Uolevi Saksalan (s. 22.1.1948 Helsinki) kanssa perustamasta Topmost-yhtyeestä. Tämän lisäksi Mikael Konttinen on tehnyt yhteistyötä naisartistien kanssa omassa musiikkisarjassa, Mikaelin Naiset, jossa naisartistit ovat esittäneet itselleen tärkeitä kappaleita Mikael Konttisen kanssa. Debyyttilevyn jälkeen Konttiselta on julkaistu kaksi singleä, Pilvet ja Kerran. Lisäksi Mikael konttiselta on julkaistu albumit Ota Kiinni (Universal, 2010) ja Hurmaavia aamuja (Universal, 2016).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti