torstai 30. kesäkuuta 2022

 


Elämänkoulimista, maailmaanähneistä muusikkoveljistä ja sisarista koostettu jatsiryhmä, Pirske Jazzband, aloitti Tampereen Wanhan kirjastotalonpuiston Laikunlavalla kuolemattoman rytmimusiikin soiton keskiviikkona 29.6.2022 klo 19. Bändin oman kuvauksen mukaan he soittavat häpeämättömän eroottisia lattareita, swingiä hillittömällä draivilla ja välillä uskaltavat poiketa modernin jatsin sameissa vesissä.

Torvikopla esiintymässä Laikunlavalla 29.6.2022.

Samana keskiviikkoiltana ja täysin samalla lavalla klo 20 aloitti musisointinsa jo 30 vuotta täyttänyt musiikin ammattilaisista ja harrastajista koostuva yliopistotaustainen Torvikopla-big band Tampereelta. Tämä taitava big band on viime vuosina tullut tutuksi varsin raikkaista sovituksista, jotka ovat saattaneet suomalaista musiikkia ennakkoluulottomasti ja rohkeasti täysin uuteen asentoon. Pääosin heidän ohjelmistonsa koostuu tunnetuista kappaleista 1990-luvulta lähtien aina tähän päivään saakka. Uutta ja joskus kylmääkin kyytiä saavat mm. Anssi Kelan, Aikakoneen ja Bomfuck MC’s:n hittikappaleet. Jazzryhmä itse lupaa, että luvassa on kerrassaan kaikenlaista jatsia! Torvikoplan solisteina häärivät Jari Latva-Teikari ja Matleena Junttanen.



Perjantaina 27.5.2022 klo 19 Torvikopla big band soitti Olympia-salissa (Satakunnankatu 10) 30-vuotiskonserttinsa otsikolla: Kaikenlaista jatsia. Noin 20-henkisessä jazzorkesterissa soittaa etupäässä tamperelaisia yliopistojen opiskelijoita, joista osa harrastaa musiikkia aktiivisesti, mutta joukkoon on eksynyt myös musiikin rautaisia ammattilaisia ja muusikoiksi opiskelevia. Torvikopla big band esiintyy keikoilla aktiivisesti mm. yritysten ja erilaisten yhteisöjen tilaisuuksissa, kuten pikkujouluissa, opiskelijärjestöjen vuosijuhlissa ja Tammerfesteillä. Torvikopla big bans järjestää myös omia konsertteja kotimaassa ja ulkomailla yhteistyössä muiden esiintyvien taiteilijoiden kanssa. Torvikoplassa yhdistyvät nuorten ja taitavien soittajien energisyys ja 1930-luvun suurten jazzbändien glamour. Keskeinen Torvikoplan ohjelmisto jakaantuu konserteissa kuultuihin moderneihin suomalaiseen ja ulkomaiseen big band-musiikkiin sekä erilaisten iltajuhlien tunnelmaa takuuvarmasti nostattavaan tanssittavaan swing- ja soul-musiikkiin. Tämän lisäksi Torvikopla big band esiintyy keikoilla myös manserock-levyn tiimoilta tähtiartistien seurassa sekä ilman heitä.

Torvikopla big bandin soittajien omistautuminen bändiin ja oma aktiivisuus on muokannut Torvikoplasta hienosti soivan big bandin monenlaiseen tarpeeseen ja kunnianhimoisiin tuotantoihin. Keväällä 2014 Torvikopla esim. julkaisi äänilevyn, Outoon valoon. Samoin vuonna 2016 Torvikoplan yksi suurimmista tuotannoista, Iskee sävelmiä-konsertti, esitettiin Tampereen Pakkahuoneella. Torvikopla big band on osallisena myös Paree Kabaree-viihdepaketissa ja muissa pienemmissä kokoonpanoissa.

Pirske Jazzband Laikunlavalla 29.6.2022.

Torvikoplan Laikunlavan keskiviikkoinen puistokeikka pamahti käyntii kappaleella Murhaaja soittaa pasuunaa. Noin 45 minuuttia kestänyt soittosetti jatkui seuraavaksi kappaleilla: Sukkula Venukseen, Peggy, Tykkään susta niin että halkeen, Levoton tyttö (Anssi Kela), ”Pyllyn ketkutusta”, Duran Duran, Neiti Groovy ja Cicciolina. Raikuvien aplodien saattelemana Torvikopla – poistumatta esiintymislavalta ja näin aikaa säästäen - yltyi vielä yhteen ylimääräiseen esitykseen ja paikalla ollut yleisö sai kuultavakseen vielä Manserappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti