keskiviikko 13. syyskuuta 2023

 The Most Beutiful Songs-konsertti 13.9.2023 klo 19.00

Marian Petrescu eilisissä harjoituksissa Tampereen yliopiston juhlasalissa.

Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin (TASO) jousiston huippuvieraana kuullaan tänään keskiviikkona 13.9.2023 kello 19.00 Tampereen yliopiston juhlasalissa häikäisevää jazz-pianon virtuoosia, Marian Petrescua, ja hänen trioansa. The Most Beautiful Songs-konsertin johtaa kapellimestari Kimmo Tullila, joka on myös Tampere Filharmonian II-viulujen äänenjohtaja. Kiehtovan konsertti-illan juontajina toimivat Kasper ja Janetta Petrescu. Marian Petrescun triossa soittavat tänään bassoa Anu Ahjokoski ja rumpuja Sari Kujala.

Hienosäätöä harjoituksissa.
Sovittaja Nellu Petrescu kuuntelee herkällä korvalla harjoituksissa.

Sekä klassista että jazz-musiikkia opiskellut romanialaislähtöinen, mutta suomalaistunut Marian Petrescu vei jazz-yleisön huomion esiintyessään 15-vuotiaana pianistina Pori Jazz -festivaalilla: ”Häikäisevän pianotekniikan tiivis klassinen ja dynaaminen tulkinta täynnä mielikuvituksekkaita vivahteita…” Marian Petrescu aloitti pianonsoittonsa Romaniassa jo neljävuotiaana. Petrescun uraa ovat leimanneet kansainväliset menestykset festivaaleilla sekä työskentely jazzin kirkkaimpien tähtien, kuten Toots Thielemansin, Tony Williamsin, Arturo Sandovalin, Didier Lockwoodin, Jon Larsenin, Richie Beirachin, Ron McClurenin ja Al Jarreaun kanssa. Vuonna 2010 Marian Petrescu pääsi osalliseksi kansainvälisestä tunnustuksesta soittaessaan pianosolistina Resonance Big Bandin levyllä ”Tribute to Oscar Peterson”. Levyn kappale ”West Side Story” palkittiin parhaan instrumentaalisovituksen Grammy-palkinnolla.

Nellu Petrescu jakaa vielä viimehetken ohjeita soittajille.
Keskiviikkoillan konsertin juontavat Kasper ja Janetta Petrescu.

Konsertin ohjelman on sovittanut Nellu Petrescu, joka on tehnyt pitkän uran sovittajana ja tuottajana mm. UMOn kanssa. Lisäksi Nellu Petrescu on säveltänyt mainosmusiikkia niin radioon kun televisioon. ”Haluamme tarjota yleisölle harvinaisen konserttielämyksen yhdistämällä huippujazz-trion ja jousiorkesterin.” Ohjelmisto koostuu tunnetuista suomalaisista kappaleista sekä jazzin ja klassisen musiikin ikivihreistä. Konsertin väliajalla voit ostaa itsellesi tuoreen CD-albumin, jossa Marian Petrescun Trio soittaa jousikvartetin kanssa unohtumattomia tulkintoja ajattomista ikivihreistä sävelmistä.

Hilpeyttä harjoituksissa.

Lämpimästi tervetuloa illan konserttiin!


MARIAN PETRESCU PIANOMAN - THE MOST BEAUTIFUL SONGS

ke 13.9.2023 klo 19

Tampereen yliopiston juhlasali

Marian Petrescu, piano

Anu Ahjokoski, basso

Sari Kujala, rummut

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesterin jouset

Kimmo Tullila, kapellimestari

Liput ennakkoon: Lippu.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti