sunnuntai 22. lokakuuta 2023

The King of The Swing - Woytek Mrozek & The First New York Orchestra



Woytek Mrozek, klarinettivirtuoosi, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja, vieraili kokoonpanonsa kanssa sunnuntaina 22.10.2023 klo 19 alkaen Tampere-talon pienessä salissa konsertoimassa. Big Band esiintyi nimellä The King of The Swing – Woytek Mrozek & The First New York Orchestra. Bändin mukana esiintyi myös upea tyttötrio laulusolisteina. Woytek Mrozek opiskeli Fryderyk Chopinin musiikkiakatemiassa Varsovassa sekä Hochshule für Musikissa Münchenissä. Vuodesta 2010 lähtien hän on ollut apulaisprofessorina opettaen klarinetinsoittoa Fryderyk Chopinin musiikkiyliopistossa Varsovassa. Woytek Mrozekin sävellyksiä ovat mm. Missa Solemnis Sandomiriensis, Cantata Culmiensis, Gaude Mater Polonia, Totus Tuus, konsertto klarinetille nro 1.



Maestro Yehudi Menuhin lausui Münchenissä Woytek Mrozekista suosituksensa seuraavin sanavalinnoin: ”Erinomaisen tekniikkansa lisäksi tämän taiteilijan soitolle on ominaista suuri musiikillinen älykkyys ja lämmin ääni, spontaanisuus ja affektiivisuus. Hän on esiintynyt kahdesti maineikkaassa Prinzregententheaterissa Münchenissä LMN-gaalakonsertissa lordi Yehudi Menuhinin ja professori August Everdingin läsnä ollessa. Ei vain hänen korkean pätevyytensä vuoksi, vaan myös hänen suuren aitoutensa ja miellyttävän olemuksensa vuoksi – suosittelen herra Woytek Mrozekia kaikille muusikkokollegoille, impressaarioille ja sponsoreille.”



Taiteilija Woytek Mrozek on tunnettu epätavallisista ideoistaan ja hillittömästä mielikuvituksestaan. Mrozek etsii jatkuvasti uusia ja yllättäviä ilmaisukeinoja, jotka ylittävät johdonmukaisesti perinteisen lähestymistavan muusikon ammattiin. Woytek Mrozek levittää jatkuvasti luovan toimintansa laajuutta. Luonteenomaisella dynamiikallaan Mrozek ylittää järjestelmät, jotka jakavat musiikin suosittuun ja eliittiin. Yllättävissä projekteissaan Woytek Mrozek yhdistää monipuolisen instrumentalistin, säveltäjän, sovittajan ja kapellimestarin roolit yhteen. Woytek Mrozek konsertoi ympäri maailmaa, kuten mm. Euroopassa, Aasiassa, Australiassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Pohjois-Amerikassa.


Woytek Mrozek tekee paljon yhteistyötä lukuisten puolalaisten ja ulkomaisten filharmonisten orkestereiden sekä Sinfonia Varsovan, Amadeus-kamariorkesterin, Puolan suuren radio-orkesterin Varsovassa, Euroopan unionin kansainvälisen orkesterin sekä Camerata- ja Henschel-kvartetin kanssa. Hän tekee myös yhteistyötä taiteilijoiden, kuten esimerkiksi Krzesimir Dębski, Konstanty Andrzej Kulka, Michał Nesterowicz, Nigel Kennedy, Bill Prince, Eddie Daniels, Charles Naidich, Krzysztof Herdzin, Zbigniew Namysłowski. Vuosina 2002-2007 Mrozek toimi Leopoliksen kamarifilharmonisen orkesterin ylikapellimestarina. Hänen kapellimestaridebyyttinsä tapahtui Pariisissa, jossa hän äänitti CD:n ”Dvořak and Tchaikovsky – Serenade for String Orchestra” pariisilaiselle EROL-levy-yhtiölle. Woytek Mrozek on levyttänyt kaikkiaan 32 CD-levyä.


Edellisenä päivänä (lauantaina) tämä loistava ryhmä oli konsertoinut Helsingissä The King of Swing-konserttinsa kanssa. Orkesterin ohjelmassa on paljon unohtumatonta ja legendaarista swing-orkestereiden suuria hittikappaleita, joita ovat esittäneet mm. Benny Goodman, Glenn Miller, Frank Sinatra, Artie Shaw ja Michael Bublé. Suurenmoinen konsertti on epäilemättä suunnattu varsinkin swing-musiikin faneille ja musiikin romantikoille. Swing-konsertissa kuultiin kappaleita kuten mm. Perfidia, What a Wonderful World, Pennsylvania 6-5000, In the Mood, Sing, Sing, Sing, American Patrol ja Moonligt Serenade. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti