perjantai 16. kesäkuuta 2023

 KuruFest 10.6.2023 Parkkuun seuratalo

Parkkuun seuratalo.

Lauantaina 10.6.2023 klo 13 kerääntyi kamarimusiikin ystäviä KuruFestin Parkkuun seuratalolla järjestämään kamarimusiikkikonserttiin lämpimänä päivänä. Kamarikonsertin ohjelma oli seuraava: C. 

Saint-Saens Sonaatti fagotille ja pianolle G-duuri op. 168

Etienne Boudrealt, Liisa Malmivaara

F. Hensel Jousikvartetto Es-duuri

Petri Aarnio, Elina Lehto, Ezra Woo, Tuomas Lehto

Väliaika

D. Tabakova Insight jousitriolle (2002)

Leena Jaakkola, Ezra Woo, Tuomas Lehto

S. Rachmaninov Sonaatti sellolle ja pianolle g-molli op. 19

Samuli Peltonen, Liisa Malmivaara

Viulisti Petri Aarnio.

Petri Aarnio on soittanut Radion sinfoniaorkesterin konserttimestarina vuodesta 1996 alkaen ja RSO:ssa Aarnio alkoi soittaa jo vuonna 1991. Aarnio on samoin maineikkaan Uusi Helsinki-kvartetin primas sekä Trio Ad Libitumin jäsen. Näiden lisäksi hän on ollut mm. Suomalaisen Kamariorkesterin konserttimestari ja kamariorkesteri Kerberoksen jäsen. Petri Aarnio on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa. Petri Aarnio aloitti viuluopinnot jo Itä-Helsingin musiikkiopistossa Géza Szilvayn oppilaana ja jatkoi Sibelius-Akatemiassa Lajos Garamin opissa. Yhteismusisointi, kamarimusiikki on aina ollut Aarnion sydäntä lähellä ja hän on saanut toteuttaa sitä jo lapsesta lähtien. New Yorkin Juilliard Schoolissa, jossa hän suoritti diplomin 1988, hänen opettajiaan olivat Dorothy Delay ja Joel Smirnoff. Sibelius-Akatemiassa Aarnio suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon 1989. Petri Aarnio on opettanut Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2000.

Pianisti Liisa Malmivaara.

Liisa Malmivaara aloitti jo viisivuotiaana pianonsoiton opiskelun Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin oppilaana. Syksyllä 1989 Malmivaara aloitti opiskelun Sibelius-Akatemiassa Hui-Ying Liu-Tawaststjernan luokalla, ensin nuorisokoulutuksessa ja syksystä 1993 solistisella linjalla. Syksyllä 2001 Liisa Malmivaara suoritti pianonsoiton A-kurssitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Keväällä 2004 Malmivaara valmistui musiikin maisteriksi. Liisa Malmivaara opiskeli lukuvuoden 1995-1996 Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa Kööpenhaminassa professori José Ribéran luokalla ja vuosina 1998-2000 Amterdamin Sweelinck-konservatorion Music Post graduete-linjalla Naum Grubertin ohjauksessa. Ralf Gothóni, Tom Ernst ja Peter Csaba ovat ohjanneet Liisa Malmivaaraa kamarimusiikin saloihin. Tämän lisäksi Malmivaara on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Emanuel Krasovskyn, Murray Perahian, Lauri Väinmaan, Olli Mustosen, Pascal Devoyon ja Fou Ts’ongin mestarikursseille.

Pianisti Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisessä pianokilpailussa vuonna 1992 ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa vuonna 2000 Tanskassa. Hän sai ensimmäisen palkinnon Fazerin musiikkisäätiön pianokilpailujen 13-15-vuotiaiden sarjassa vuonna 1990 ja Sibelius-Akatemian Helmi Vesa-pianokilpailussa Malmivaara palkittiin vuonna 1997. Liisa Malmivaara on esiintynyt mm. Josef Hofman-festivaaleilla Puolassa vuosina 1992 ja 1993, Radion sinfoniaorkesterin nuorten solistien konsertissa vuonna 1995, Pianoaura-festivaaleilla, Lemin musiikkipäivillä, Kaakon Kamarimusiikissa, Nurmeksen Nuori Musiikki-festivaaleilla ja Mäntän musiikkijuhlilla vuonna 2004. Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana Liisa Malmivaara toimi vuosina 2003-2016. Nykyisin Malmivaara opettaa pianonsoittoa ja kamarimusiikkia Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustoimensa ohella Liisa Malmivaara soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa ja toimii Jousiakatemian pianistina.

Fagotisti Etienne Boudreault.

Fagotisti Etienne Boudreault aloitti musiikkiopintonsa Québecin kaupungin musiikkikorkeakoulussa Saguenayssa Kanadassa opettajansa, Richard Gaynonin johdolla. Hän jatkoi musiikkiopintojaan Indianan yliopistossa professori Kim Walkerin ohjauksessa, josta sai diplomin vuonna 1997. Vielä myöhemmin hän jatkoi opiskelua Geneven musiikkikorkeakoulussa Lontoon sinfoniaorkesterin soolofagotisti Roger Birnstinglin ja Berliinin filharmonikoiden soolofagotisti Daniele Damianon ohjauksessa.



Etienne Boudreault voitti 17-vuotiaana Canadian Music Competition-kilpailun (CMC) puhallinsarjan ja hän voitti yleissarjan National Music Festival of Canada-kilpailussa vuonna 1997. Etienne Boudreault opettaa ja esiintyy säännöllisesti monilla eurooppalaisilla kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten mm. Kuhmon kansainvälisessä kamarimusiikissa, Storioni Festivaaleilla, Korsholman musiikkijuhlilla, KuruFestissä, Mozart festivaaleilla Belgiassa, Crusell viikoilla, Esbjerg International Chamber Music-festivaaleilla Tanskassa. Muusikoita, joiden kanssa hän on soittanut ovat mm. Peter Franklin, Pascal Moraguesin, Vladimir Mendelssohn, Ilya Gringolts, Janne Thomsen, Francis Orval, Nicholas Daniel, Hervé Joulain, Wolfgang Meyer, Finghin Collins, Henri Sigfridsson, Storioni-trio, Jacques Zoon ja Aldo Baerten. Etienne Boudreault on soittanut myös mm. l’Orchestre de la Suisse Romanden, Vancouverin sinfoniaorkesterin ja Sønderjyllandin sinfoniaorkesterin solistina. Etienne Boudreault on työskennellyt soolofagotistina Sønderjyllannin sinfoniaorkesterissa sekä Århusin sinfoniaorkesterissa ja hänellä on myös ollut vakituinen kiinnitys kamariyhtyeissä Ensemble MidtVest ja Esbjerg Ensemble. Etienne Boudreault on opettanut Odensen konservatoriossa sekä Play With A Pro-online sivustolla. Hän on nykyään Turun filharmonisen orkesterin soolofagotisti.

KuruFestin taiteellinen johtaja, sellisti Tuomas Lehto.

KuruFestin taiteellinen johtaja, Tuomas Lehto, on Radion Sinfoniaorkesterin ensimmäinen soolosellisti, Uusi Helsinki-kvartetin sellisti sekä Total Cello Ensemblen jäsen. Hän esiintyy aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona maailmalla ja häntä voi kuulla useilla musiikkifestivaaleilla säännöllisesti. Tuomas Ylisen kanssa yhdessä hän opettaa Porvoossa toimivassa Selloakatemiassa. Sibelius-Akatemian taideopettajana Tuomas Lehto toimii myös.

Petri Aarnio, Elina Lehto, Ezra Woo ja Tuomas Lehto.

Jo kolmivuotiaana Tuomas Lehto aloitti sellonsoiton ja tuolloin hänen opettajanaan oli Anja Maja. Musiikkiopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa vuonna 2000 ensin Hannu Kiiskin opetuksessa ja myöhemmin Marko Ylösen ja Jan-Erik Gustafssonin ohjauksessa. Tuomas Lehto opiskeli Tukholmassa Torleif Thedéenin luokalla vuosina 2007-2008. Myös kapellimestari Jorma Panulan ohjauksessa Tuomas Lehto on nauttinut orkesterinjohtoa. Suomen Yleisradiolle Tuomas Lehto on tehnyt radionauhoituksia sekä levyttänyt ahkerasti sellosolistina ja erilaisten yhtyeiden jäsenenä. Lehto on myös kantaesittänyt monia teoksia, kuten mm. Ville Matvejeffin sellokonserton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti