torstai 17. maaliskuuta 2022

 


Klooridioksidin tiede on hyvin suoraviivaista

Kuten kaikki muukin maan päällä, klooridioksidi koostuu atomeista, jotka ovat muodostuneet kemiallisiksi yhdisteiksi – kloorimolekyyliin yhdistyneenä kaksi happomolekyyliä. Kuten kaikilla muillakin aineilla, sillä on biologisia vaikutuksia.

Bloggaajien levittämän ja tietämättömien ja huolimattomien tiedotusvälineiden kritiikittömästi toistaman täysin valheellisen tiedon seurauksena on syntynyt hysteriaa tämän yhdisteen luonteesta ja sen käytöstä.

Tämän sivuston tarkoituksena ei ole tukea mitään tiettyä tämän kemiallisen yhdisteen käyttöä, vain tehdä ennätystä tieteestäkannustaa tutkimusta, torjua hysteeristä uutismedian tuottamaa propagandaa ja tunnistaa väärän tiedon tekijät nimeltä.


Tiede ilman median synnyttämää hysteriaa

American Chemical Council on kemianteollisuuden yritys, jonka arvo on 526 miljardia dollaria. Se edustaa taloudellista voimaa, joka työllistää 529 000 ammattitaitoista ammattilaista ja tarjoaa yli 4 miljoonaa työpaikkaa.

Toisin kuin bloggaajat, joilla ei ole tutkintoa tai vastuuvelvollisuutta, äskettäin englantilaiset suuret yritykset, jotka haluavat luoda sensaatiomaisia napsautusjuttuja työnantajilleen tai uutistoimistoille, joiden luotettavuus on kyseenalainen, American Chemical Council tarjoaa verkkosivustonsa - ChemicalSafetyFacts.org - kautta yleisölle tarkkoja, arvovaltaisia ja puolueettomia kuvauksia erilaisten kemikaalien ja kemiallisten yhdisteiden ominaisuuksia.

Tässä on joitain otteita sen klooridioksidia koskevasta artikkelista:

Klooridioksidia käytetään juomaveden desinfiointiin ympäri maailmaa, ja Environmental Protection Agency (EPA) on hyväksynyt sen käytettäväksi, ja se sisältyy Maailman terveysjärjestön (WHO) juomaveden laatua koskeviin ohjeisiin.
Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on myös hyväksynyt klooridioksidin käytön tietyissä elintarvikesovelluksissa sekä resepti- ja reseptilääkkeissä.
Klooridioksidi auttaa tuhoamaan bakteereja, viruksia ja tietyntyyppisiä loisia, jotka voivat saada ihmiset sairastumaan, kuten Cryptosporidium parvum ja Giardia lamblia.
Klooridioksidia voidaan käyttää suuvesissä ja hammaslääketieteellisissä tuotteissa hapettavana biosidiyhdisteenä.
Klooridioksidia on käytetty desinfiointiaineena 1900-luvun alusta lähtien, ja Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (EPA) ja Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) ovat hyväksyneet sen moniin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien suuvesi sekä veripankkien verituotteiden desinfiointi.

Koska klooridioksidia lisätään rutiininomaisesti juomaveteen, ruiskutetaan ruokaan, käytetään hammastahnassa ja suuvedessä ja se on hyväksytty ainesosa reseptivapaissa ja reseptilääkkeissä, seka puhdistetaan veripankin kaikki verituotteet, median synnyttämä hysteria siitä, että klooridioksidi on "myrkyllinen valkaisuaine", on helposti kumottavissa.

Cloroxin (Yhdysvalloissa myytävä kotitalouksien valkaisuaine) vaikuttava aine on natriumhypokloriitti.

Toinen klooridioksidin valmistusprosessissa käytetyistä ainesosista on natriumkloriitti – täysin erilainen kemiallinen yhdiste. Natriumkloriitin pääasiallinen käyttökohde on klooridioksidin tuottaminen tekstiilien , massan ja paperin valkaisuun ja poistamiseen . Sitä käytetään myös kunnallisten vedenkäsittelylaitosten desinfiointiin klooridioksidiksi muuntamisen jälkeen. Natriumkloriittia, NaClO 2 , joskus yhdessä sinkkikloridin kanssa , voidaan käyttää myös osana terapeuttisia huuhteluja, suuvettä, hammastahnaa ja -geeliä, suusuihketta, säilöntäaineena silmätipoissa ja piilolinssien puhdistusliuoksessa, kauppanimellä Purite. Sitä käytetään myös ilmakanavien ja LVI/R -järjestelmien sekä eläinten suoja -alueiden (seinät, lattiat ja muut pinnat) desinfiointiin.

Sekoitettaessa natriumkloriittiliuosta heikkoon elintarvikelaatuiseen happoliuokseen (tavallisesti sitruunahappo ), jotka molemmat ovat stabiileja, saadaan lyhytikäinen happamaksi tehty natriumkloriitti (ASC), jolla on voimakkaat dekontaminaatio-ominaisuudet. Kun pääaktiivinen aineosa sekoitetaan, kloorihappoa muodostuu tasapainossa kloriittianionin kanssa. Osuus vaihtelee pH: n, lämpötilan ja muiden tekijöiden mukaan, ja se vaihtelee noin 5–35% kloorihaposta ja 65–95% kloriitista ; happamammat liuokset johtavat suurempaan kloorihapon osuuteen. Kloorihappo hajoaa klooridioksidiksi, joka puolestaan hajoaa kloriittianioniksi ja lopulta kloridi -anioniksi. ASC: tä käytetään elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien kovien pintojen puhdistamiseen ja erilaisten elintarvikkeiden, kuten punaisen lihan, siipikarjan, äyriäisten, hedelmien ja vihannesten, pesuun tai huuhteluun. Koska oksoklooriyhdisteet ovat epästabiileja oikein valmistettuna, elintarvikkeissa ei saa olla mitattavia jäämiä, jos niitä käsitellään asianmukaisesti. ASC: tä käytetään myös tutti -kastikkeena mastiitin torjuntaan lypsykarjalla .


Toinen yhdiste, jolla on samankaltainen kuulostava nimi, on natriumkloridi, joka voi myös kuulostaa "myrkylliseltä" väärän tiedon saaneelle. Natriumkloridi on itse asiassa ruokasuolaa.

Kaikki kolme ainetta on valmistettu natrium- ja klooriatomeista, ja on korkeinta tietämättömyyttä päätellä, että ne ovat samanlaisia yhdisteitä.

Jos toimittaja kutsuu klooridioksidia "myrkylliseksi" ja vertaa sitä kotitalouksien valkaisuaineeseen, se on kirjaimellista petosta ja väärien tietojen esittäminen pyrkiessään tahallisesti johtaa yleisöä harhaan.

Jos näin on – ja American Chemical Councilin mukaan on – kuinka sitten on levinnyt Internetissä myrkyllinen meemi, jonka mukaan klooridioksidi on myrkyllistä?

Nimetön henkilö American Chemical Councilissa liitti mallin hysteerisen "varoituksen" klooridioksidin vaaroista viitaten allekirjoittamattomaan FDA:n lehdistötiedotteeseen, joka itse perustuu kirjaimellisesti vain Internetin kuulopuheisiin.

Lääketiede suosittelee avoimesti klooridioksidia, jota käytetään haavojen huuhteluun ja suun terveysongelmien hoitoon sekä esim. lääkkeenä ALS:n hoidossa. Sairaalat ja hammaslääkärit eivät koskaan käyttäisi mitään ainetta näihin tarkoituksiin, jos se itse asiassa olisi myrkyllistä.

Vastaukseksi tähän tämä selittävä kertomus…ja viittaus näihin tiettyihin ihmisiin ja instituutioihin.

Median synnyttämä hysteria

"Vihaajat kantavat huhuja, idiootit levittävät niitä ja tyhmät uskovat niihin."
– Lähde tuntematon

"Valhe voi matkustaa puolen maailman ympäri, kun totuus pukee kenkiään."
- Mark Twain

Kun uutismedian valehtelukampanja alkaa, sen dokumentointi ja vastustaminen on kokopäiväistä työtä.

Koska klooridioksidimolekyylillä ei ole omaa PR-osastoa, se joutuu tyytymään seuraavaan.

Ensinnäkin tiede siitä, mitä klooridioksidi on – ja mitä se ei ole – on läpinäkyvää ja ilmeistä, ja se on saatavilla verkossa kaikille rehellisille ihmisille, jotka ovat valmiita käyttämään 10 minuuttia tai vähemmän tutkimiseen.

"Journalistit", jotka edelleen kutsuvat klooridioksidia "teollisen vahvuuden myrkylliseksi valkaisuaineeksi" tai sen muunnelmaksi, toisin kuin American Chemical Councilin ChemicalSafetyFacts.org-verkkosivusto, ovat joko laiskoja tai valehtelijoita - tai molempien yhdistelmä.

Mutta tässä tapauksessa on tapahtumassa jotain paljon pahempaa. Koska monet lehdistöt eivät tyydy esittämään vääriä kemian yksinkertaisia tosiasioita, ne ovat tehneet tietoisen päätöksen hyökätä klooridioksidia terapeuttisesti käyttävien terveydenhuollon toimijoiden ja autististen lasten perheitä vastaan toistamalla ilman laillisia lähteitä tai todisteita kaikkein ilkeimpiä panetteluja ja vääriä syytöksiä.

Jokaisen tähän julkiseen disinformaatiokampanjaan osallistuvan tapauksen ja jokaisen toimijan dokumentointi ei kuulu tämän asiakirjan soveltamisalaan, joten keskitymme sen sijaan yhteen erityisen törkeään tapaukseen.

Kourusta Daily Mirroriin Wikipediaan ja takaisin

Useimmat ihmiset tuntevat Wikipedian ilmiön, jota kutsutaan "voittoa tavoittelemattomaksi avoimeksi lähdekoodiksi tietosanakirjaksi". Sen perusti ja rahoitti alun perin voittoa tavoittelevaksi yritykseksi rahoitusmarkkinoiden kauppias, Internet-yrittäjä ja verkkopornografi Jimmy Donal Wales (s. 7.8.1966 Huntsville, Alabama). Tämän tosiasian Wales on yrittänyt salata tekemällä 18 erillistä muutosta Wikipedia-biografiaan. Jimmy Walesilla on kolme nuorempaa sisarusta ja perheen isä, Jimmy Wales Sr. oli paikallisen ruokakaupan johtaja. Äiti Dolores Wales piti pientä koulua, jonka opetusohjelma muistutti montessorikoulua ja suosi kahdenkeskistä opettaja-oppilas-vuorovaikutusta. Jimmy Wales opiskeli myös äitinsä koulussa kahdeksan luokkaa ja sen jälkeen Wales kävi yksityistä ja kallista Randolph Schoolia. Valmistuttuaan Randolphista 16-vuotiaana Jimmy Wales jatkoi opintojaan osavaltion collegessa Auburnin yliopistossa Alabamassa opiskellen taloustiedettä. Suoritettuaan kandidaatintutkinnon Jimmy Wales meni Alabaman yliopistoon Tuscaloosassa. Suoritettuaan siellä maisterintutkinnon taloustieteestä Wales lähti Indianan yliopistoon lukemaan tohtoriksi. Hän ei koskaan kuitenkaan kirjoittanut väitöskirjaansa, joten hänestä ei tullut taloustieteen tohtoria.

Wikipedian oman myöntämän mukaan Wikipedia ei ole luotettava lähde.

Verkkojulkaisu kuitenkin tekee yleensä uskottavaa työtä matematiikan, fysiikan ja tieteiden, mukaan lukien kemian, aloilla – paitsi klooridioksidin tapauksessa.

Klooridioksidia käsittelevä Wikipedia-artikkeli alkaa hyvin ja on julkaisun tavanomaisen tieteellisten merkintöjen standardien mukainen, mutta poikkeaa sitten totuudesta osiossa, jonka otsikko on Pseudolääketiede.

Väitetään, että aine on vastuussa lapselle aiheutuneesta hirveästä vammasta.

Tämä väite on asianmukaisesti merkitty kahdesti artikkeleihin, jotka ilmestyvät Daily Mirrorissa (UK) ja The Metrossa (UK). Daily Mirrorin artikkelin kirjoittaja on Sophie Norris. Hän on kuuluisa sellaisista läpimurtoraportoinneista kuin "Viisi parasta tekemistä Boltonissa tällä viikolla", "Tytön yritys teeskennellä vesirokkoa, jotta hän missaa oikeinkirjoitustestin, kostautuu näyttävästi" ja "Ennätys olutfani sanoo nauttineensa parhaan tuoppinsa koskaan Manchesterissa viime viikolla – mutta yksi ongelma on."

Katso brittiläisen tabloid-lehdistön käsityötä

Artikkelia valvoi ja on kirjoittanut Lucy Clark-Billings, Daily Mirrorin apulaistoimittaja.

Kun luet Norrisin/Clark-Billingsin artikkelin, huomaat, että hänen väitteensä lapselle aiheutuneesta hirveästä vammasta on naiselta, joka on tunnistettu "autismin kannattajaksi" Emma Dalmayneksi. Dalmayne on toisen "autismin kannattajan" Fiona O'Learyn läheinen työtoveri.

Yhdessä Dalmayne ja O'Leary ovat tehneet häiritseviä hyökkäyksiä, sekä verkossa että sen ulkopuolella, ryhmiä vastaan, mukaan lukien REGRET, Merckin Gardasil-rokotteen vuoksi loukkaantuneiden tyttöjen ja nuorten naisten edunvalvontaryhmä Irlannissa; kannattaa CBD-öljyn laillistamista; Caudwellin lasten hyväntekeväisyysjärjestö; Autism Trust UK Charity; Irlannin autismitoiminta; ja Yhdistyneen kuningaskunnan National Autist Society. Hän syyttää heitä kaikkia "autististen lasten vahingoittamisesta".

Parin ohjaavia periaatteita ovat: 1) rokotukset eivät vaikuta autismiin ja 2) hermosolujen monimuotoisuuden nimissä autismia ei pidä hoitaa eikä autismiin hakea parannuskeinoja.

Kaikki edellä kuvattu voi helposti tarkistaa kuka tahansa henkilö tai uutistoimisto, jolla on pääsy Internetiin ja joka haluaa tietää tosiasiat. Seuraavassa on tili, joka tietysti tarvitsee riippumattoman vahvistuksen Internetin lisäksi (olettaen, että siihen kykeneviä toimittajia on).

Riippumaton tutkija, jonka asianomainen osapuoli palkkasi jäljittämään tämän vahinkovaatimuksen lähteen, otti Dalmayneen yhteyttä saadakseen tämän Daily Mirrorin artikkelin lausunnon lähteen.

Dalmaynen vastaus oli: "En tiedä nimeä, ja vaikka tietäisinkin, en voisi paljastaa sitä." Painostettaessa hän myönsi, ettei tiennyt onko tarina totta, eikä sillä ollut hänelle väliä, oliko se totta vai ei.

Eli siinä se on.

Kourusta valtakunnallisesti levitettävään sanomalehteen, Wikipediaan ja takaisin...niin uutiset klooridioksidista tehdään.

Crohnin tautia sairastava potilas kertoin yliopistollisen sairaalan sisätautien gastroenterologille hoitavansa taudin aiheuttavaa hiljaista tulehdusta klooridioksidilla Suomessa. Samoin potilas on klooridioksidilla saanut taudin aiheuttamia fisteleitä umpeutumaanvatsallaan. Ilmoitusta seurannut keskustelu potilaan ja hoitavan lääkärin välillä varsin pian paljasti, että koululääketieteen lääkäreillä näyttäisi olevan alkeelliset tiedot klooridioksidista. Lääkäri yritti nopeasti löytää netistä jotakin negatiivista sanottavaa klooridioksidista ja sitähän tietysti löytyy, jos vain osaa etsiä. Vastustajien argumentit ovat kyllä aina heikkoja tai jopa tuulesta temmattuja. Nyt lääkäri väitti Morbus Crohn-potilaalle, että klooridioksidi saattaa hajottaa punasoluja ja siten aiheuttaa anemiaa. Tämä ”tieto” on vain onnettomasti ristiriidassa sen hyvin yleisesti tiedetyn tosiasian kanssa, että kaikki veripankin puhdistavat verituotteensa klooridioksidilla. Jos klooridioksidi olisi myrkyllistä tai haitallista ihmisille, sitä ei varmaan käytettäisi veripankeissakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti