maanantai 26. syyskuuta 2022

 

Vuores Palvelut Oy:n kokoustila.

Suomen Vuokranantajat ry:n Pirkanmaan aluetoiminta lähti maanantaina 26.9.2022 klo 17.30 käyntiin Pirkanmaan vuokranantajakabinetilla, joka tällä kerralla oli järjestetty Vuoreksen kaupunginosaan, Vuores Palvelut Oy:n kokoustilaan osoitteessa Vuoreksen Puistokatu 94. Tilaisuuden vastuullisena järjestäjänä toimi Suomen Vuokranantajien Pirkanmaan aluepäällikkö, Kimmo Aleksanteri Jyrkkä. Tilaisuus oli järjestetty Suomen Vuokranantajien jäsenille. Kimmo Jyrkän kuuden vuoden aluepäällikköuralla tämä tilaisuus oli 129. hänen järjestämä tilaisuus Pirkanmaalla. Vuokranantajakabinetit ovat Suomen Vuokranantajat ry:n aluepäälliköiden järjestämiä maksuttomia keskustelutilaisuuksia yhdistyksen jäsenille. Kabineteissa pääset tapaamaan toisia vuokranantajia ja vaihtamaan ajatuksia vuokrauksen onnistumisista ja haasteista.



Vuores on Etelä-Tampereen ja Lempäälän rajalla sijaitseva alue, johon kunnat rakentavat yhteisen kaupunginosan. Tällä hetkellä Vuoreksessa asuu jo yli 7 000 henkilöä. Vuoreksen alue on tällä hetkellä yksi nopeiten kasvavia asuinalueita Tampereella. Kumpikin kunta rakentaa omalle alueelleen, mutta osayleiskaava on laadittu yhteistyössä. Vuoreksen Tampereen kaupungin puolella rakentaminen alkoi jo vuonna 2010. Vuoreksen alue on maastoltaan ja luonnoltaan monimuotoista, ja siellä on lukuisia järviä.

Aluepäällikkö Kimmo Jyrkkä.

Kaupunginosaa on suunniteltu ekotehokkuuden lähtökohdista yhteistyössä Tampereen kaupungin ECO2-ohjelman kanssa. Esimerkiksi Koukkurannan asemakaavaluonnos on arvioitu erityisellä ekotehokkuuden työkalulla, jonka VTT on kehittänyt. Tampere osallistuu työkalun jatkokehittämiseen. Vuoreksessa on meneillään kehityshankkeita, joilla edistetään kotitalouksien mahdollisuuksia käyttää uusiutuvaa energiaa, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa. Vuoreksessa on jätteiden putkikeräysjärjestelmä, joka on lisännyt jätekustannuksia käyttäjilleen noin 1,5 kertaisiksi.

Toimitusjohtaja Reetta Hynynen.

Tampereen kaupungin lokakuussa 2016 antaman tiedotteen mukaan Vuorekseen on tulossa vuoteen 2025 mennessä noin 12 000-14 000 asukasta. Vuoreksen alueella pidettiin asuntomessut vuonna 2012. Monet vuokranantajat ovat myös sijoittaneet Vuoreksen alueen asuntoihin ja alueen neliövuokrat ovat myös Vuoreksessa kasvaneet vuosina 2015-2022 toisiksi nopeimmin Tampereella. Tällä hetkellä keskimääräinen neliöhinta vuokrauksessa on 20,50 euroa/kuukausi. Vuoreksen asukkaiden keski-ikä on myös selvästi nuorempi, kuin muualla Tampereen kaupungissa.

Mikko Sjögren.

Vuores Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Reetta Hynynen piti Pirkanmaan vuokranantajakabinetissa yleiskatsauksen Vuoreksen alueen suunnittelusta, vuokra-asunnoista, erityispiirteistä, kehityksestä ja asuntokannasta. Asuntopehtoori Oy LKV:n liiketoimintajohtaja Marco Matrone oli sairastumisen vuoksi jättäytynyt tilaisuuden yhtenä puhujana pois, mutta aluepäällikkö Kimmo Jyrkkä paikkasi hänen esitystään Vuoreksen alueen statistiikkaa esittämällä. Suomen Vuokranantajat ry:n jäsen ja pitkään Vuoreksen alueeseenkin sijoittanut Mikko Sjögren kertoi läsnäolijoille omia näkemyksiään vuokraustoiminnan nykytilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti