tiistai 27. joulukuuta 2022

 

Laulaja Diandra Flores.

Laulaja ja viulisti Diandra Danielle Flores (s. 12.8.1994 Hyvinkää) esiintyi laulajana ensimmäisen kerran julkisuudessa kuuden vuoden iässä ja häntä säesti tuolloin pianisti, kanttori, urkuri ja musiikkineuvos Matti Heroja (s. 8.11.1937 Viipuri ja k. 17.1.2018 Hyvinkää) Hyvinkäällä. Diandra Flores aloitti kuusivuotiaana myös viulunsoiton. Oman nuoremman sisarensa, Deirdre, kanssa hän aloitti lauluduoesiintymiset kahdeksanvuotiaana. Diandra Flores voitti syksyllä 2004 lastenlaulukilpailu Staraoken. Flores on synesteetikko, joka näkee musiikin väreinä ja muotoina. Diandra Floresin isä on kotoisin Chilestä ja hänen äitinsä on suomalainen. Diandran isoisä on hyvinkääläinen eläkeläinen Heino Sinkko (s. 11.7.1930 Helsinki).

Diandra isoisänsä Heino Sinkon sylissä.

Diandra Flores voitti 6.5.2012 Suomen Idols-kisan. Palkinnoksi voitostaan hän sai levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Diandra oli ensimmäinen naispuolinen Idols-voittaja Hanna Helena Pakarisen (Pakarinen-Niinikoski, s. 17.4.1981 Lappeenranta) jälkeen, joka voitti Idols-kisan ensimmäisellä tuotantokaudella vuonna 2004. Diandralle myönnettiin kultalevy hänen ensimmäisestä albumista, Outta My Head, joka julkistettiin 6.7.2012. Hän laulaa albumilla sekä suomeksi että englanniksi ja albumi sisälsi uusien laulujen lisäksi myös vanhoja lainakappaleita. Diandra debytoi ääninäyttelijänä ensimmäisen kerran kesällä 2012 animaatioelokuvan Ice Age 4 suomenkielisessä versiossa Steffien äänenä.

Diandra Flores osallistui vuonna 2013 Uuden Musiikin Kilpailuun, jossa hän kilpaili paikasta vuoden 2013 Eurovision laulukilpailuun kappaleella ”Colliding Into You”. Diandra sijoittui 9.2.2013 käydyssä finaalissa kolmanneksi. Keväällä 2014 Diandra osallistui Jari Sillanpään, Vicky Rostin, Olli Hermanin, Timo Rautiaisen, Irinan, Lauri Pyrrön ja Stigin ohella MTV3-kanavalla esitettyyn Tähdet, tähdet-ohjelmaan, jossa Diandra lopulta sijoittui toiseksi. Hän toimi yhtenä tähtivalmentajana syksyllä 2014 nähdyssä The Voide Kids-ohjelman toisella tuotantokaudella.

Dynamiittii oli Diandra Floresin 24.10.2014 julkaistun toisen albumin nimi. Dynamiittii-albumin ensimmäinen single, Paha poika, julkaistiin 13.6.2014 ja sen myyntimäärä kipusi kultalevyyn oikeuttavaan määrään. Diandra äänitti alkuun toista albumiaan englanniksi ja albumin oli tarkoitus ilmestyä alun perin jo elokuussa 2013. Hänen toiselta albumiltaan julkaistiin myös single, Lost. Vuoden 2015 marraskuussa julkaistiin Diandra Floresin ensimmäinen joululevy, Kerran joulukuun aikaan. Tämän joululevyn tiimoilta Diandra on tehnyt myös samannimisiä joulukiertueita Suomessa.

Vuoden 2016 toukokuussa julkaistiin single, Huitoo, ja levyllä vierailee rap-artisti Cheek, joka myös on kappaleen säveltäjä. Singlen sanoituksesta vastasivat Cheekin ohella Mats Takila, Mikko Kuoppala, Samuli Sirviö ja Diandra Flores. Syyskuussa 2016 julkaistiin Diadran laulama single, Nadaa. Kumpikaan näistä singleistä ei menestynyt kunnolla. Diandra Floresin esittämä kappale, Light Up the Ice, julkaistiin tammikuussa 2017. Kappale oli Helsingissä järjestettyjen taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailujen tunnuskappale. Keväällä 2017 Diandra Flores antoi äänensä Smurffiinan roolissa elokuvassa Smurffit: Kadonnut kylä, elokuvan suomalaisessa versiossa.

Arkkitehti Lars Sonck.

Maanantaina 5.12.2022 Diandra Flores konsertoi loppuunmyydyssä konsertissa Tampereella entisessä Johanneksen kirkossa – nykyisessä Tuomiokirkossa – jota rakennettiin hartaasti vuosina 1902-1907. Kirkkoon mahtuu noin 2000 henkilöä. Kansallisromantiikan kauden kirkon suunnitteli arkkitehti Lars Eliel Sonck (s. 10.8.1870 Kälviä ja k. 14.3.1956 Helsinki). Kirkko rakennettiin Uudenkaupungin harmaasta graniitista. Kirkkosalin kuuluisat freskot maalasi taidemaalari ja graafikko Hugo Simberg (s. 24.6.1873 Hamina ja k. 12.7.1917 Ähtäri).

Taidemaalari Hugo Simberg.

Diandra Flores esiintyi Tuomiokirkossa triolla, jossa hän laulun lisäksi soitti myös viulua. Diandran nuorempi sisar, Deirdre Flores soitti myös viulua ja lauloi taustoja ja pianoa soitti Emmi Schwartz. Samoin Emmi Schwartz viulua yhden kappaleen verran, joka esitettiin kolmella viululla instrumenttaalinumerona konsertissa. Joulukonsertin kappaleita olivat mm. Joulu on taas, Kerran joulun aikaan (Anastasia elokuvasta kappale Once upon in December), En etsi valtaa loistoa, Tähti luo valoaan, Varpunen jouluaamuna, Joulumuisto, Kehtolaulu, Taivas sylissäin, Hallelujah, Heinillä härkien kaukalon. Ylimääräisenä konsertissa kuultiin vielä Adamin Oi, Jouluyö. Konsertin alkupuolella Diandra pyysi omaan monitoriinsa laulua voimakkaammalle miksaajaltaan; ilmeisesti samalla nousi myös Diandran laulun voimakkuus kirkkosalissa sellaiseksi, että muutamassa kohdassa kipuraja ylittyi.

Pianisti Emmi Schwartz.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti