sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

 Garden Lodge ja Queen


Garden Lodge.

Mary Austin Garden Lodgessa.


Freddie Mercury (alk. Farrokh Bulsara, s. 5.9.1946 Sansibar ja k. 24.11.1991 Lontoo) osti Länsi-Lontoon Logas Plasesta, Kensington W8:ssa sijaitsevan Garden Lodge-nimisen kiinteistön vuonna 1978 kiinteistössä ensimmäisen kerran käytyään ja ihastuttuaan siihen. Hän maksoi tuolloin tulevasta asunnostaan noin 300 000 puntaa. Talo on kaksikerroksinen ja siinä on kahdeksan makuuhuonetta ja koristeltu studiosiipi, jossa on suuri erkkeri-ikkuna. Freddien Mercury suunnitteli yhdessä sisustussuunnittelija Robin Moore Eden kanssa talosta täysin itselleen mieleisen kodin. Taloa ympäröi laaja puutarha ja kiinteistö on suojattu noin 2,4 metriä korkealla kivimuurilla.





Vuonna 1907 talo valmistui uusgeorgialaisseen tyyliin ja talon suunnitteli arkkitehti Ernest William Marshall. Talo suunniteltiin taidemaalari Cecil William Realle (1860-1935) ja hänen vaimolleen, Constancelle. Constance asui talossa vuoteen 1938 saakka. Sen jälkeen talossa on asunnut useita tunnettuja henkilöitä. Kuoltuaan Mercury jätti kiinteistön vuonna 1991 naisystävälleen, Mary Austinille, perinnöksi. Mercury asuin Austinin kanssa useita vuosia West Kensingtonissa 1970-luvun alussa. Nyt Mary Austin on laittanut kiinteistön myyntiin huutokaupalla. Kiinteistö halutaan myydä noin 35 miljoonan euron hintaan. Viime vuonna huutokaupalla myytiin Freddie Mercuryn omaisuutta; mm. hänen Yamaha-flyygeli myytiin 2 miljoonalla dollarilla.







Mercury syntyi Stone Townissa, Sansibarin vanhimmassa osassa, joka tunnetaan myös nimellä Mji Mkongwe. Stone Town sijaitsee Ungujan saaren länsirannikolla. Sansibarin saari oli sulttaanikunnan entinen pääkaupunki sekä mauste- ja orjakaupan kukoistava keskus 1800-luvulla Imtian valtameren rannalla. Mercuryn vanhemmat olivat Bomi Bulsara (1908-2003) ja Jer Bulsara (1922-2016). Perheeseen kuului vielä tytär, Kashmira (s. 1952).









Freddie Mercury vietti suurimman osan lapuuttaan Intiassa, missä hän aloitti pianonsoiton opiskelunsa jo 7-vuotiaana asuessaan sukulaistensa luona. Kahdeksanvuotiaana Freddie Mercury vuonna 1954 lähetettiin opisklemaan St. Peter’s Schoolin poikien sisäoppilaitokseen Panchganiin, Bombayn lähelle. 12-vuotiaana Mercury perusti ensimmäisen kouluyhtyeensä, Hecticsin, joka soitti Little Richardin ja Cliff Richardin musiikkia. Mercuryn pystyi radiosta kappaleita kuunneltuaan soittamaan niitä perässä pianolla. Jo kouluaikanaan hän alkoi kutsua itseään Freddie-nimellä. Helmikuussa 1963 hän muutti takaisin Sansibariin vanhempiensa luokse.

12 Stafford Terrace Kensingtonissa , Lontoossa, Mercuryn entinen koti.
Freddie Mercuryn syntymäkotitalo Sansibarissa.




Freddie Mercury ja hänen perheensä muuttivat keväällä 1964 Englantiin pakoon Sansibaarin vallankumouksen väkivaltaa, jossa tuhannet arabit ja intialaiset saivat surmansa. Perhe muutti asumaan hetkeksi osoitteeseen 19 Hamilton Close, Feltham, Middlesex; se oli noi 13 mailia (21 km) länteen Lontoon keskustasta. Hetken perhe asui myös osoitteessa 122 Hamilton Road ennen kuin asettuivat asumaan pieneen taloon osoitteessa 22 Gladstone Avenue lokakuun lopussa. Alkuun Freddie Mercury opiskeli taidetta Isleworth Polytechnicsin yliopistossa Länsi-Lontoossa. Hän jatkoi opiskellen graafista taidetta ja suunnittelua Ealing Art Collegessa, josta hän valmistui vuonna 1969.

Freddien Mercury.
Queen.

Koulujen jälkeen Freddie Mercury kokeili musiikkia eri yhtyeiden kanssa ja myi käytettyjä vaatteita Kensington Marketilla Lontoossa rumpali ja tuottaja Roger Taylorin kanssa. Freddie työskenteli samoin matkatavaroiden käsittelijänä Heathrow’n lentokentällä, vuonna 1929 perustetulla nykyään suurimmalla Lontoon kuudesta lentokentästä. Huhtikuussa 1970 Freddie Mercury liittyi kitaristi Brian Harold Mayn (s. 19.7.1947) ja rumpali Roger Meddows Taylorin (s. 26.7.1949) Smile -yhtyeeseen, johon otettiin vielä basistiksi John Richard Deacon vuonna 1971 (s. 19.8.1951). Freddie Mercury keksi bändin nimeksi Queen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti