torstai 4. huhtikuuta 2024

 Timo Kahilalainen, Just In Time 3.4.2024 Tampereen G Livelab



Kummeli-ryhmää perustamassa ollut Timo Eero Kahilainen (s. 1963) julkaisi suoratoistossa 29.3.2024 ja cd- sekä lp-muodossa ensimmäisen 5.4.2024 omissa nimissä tehdyn äänitteen, Just In Time. Timo Kahilainen soitti kahden setin mittaisen julkkarikeikkansa keskiviikkona 3.4.2024 Tamperee Muusikkojenliiton omistamassa G Livelabissa klo 19. Just In Time-äänitteellä soittavat ja laulavat Timo Kahilainen (koskettimet ja laulu), Heikki Markkula ja Timo Timonen (kitaroita), Gilbert Kuppusami (rummut, lyömäsoittimet ja laulu), Mikko Löytty (basso), Suvi Karjula (laulu), Susanna Borgenström (taustalaulu), Jenna Kaura-Aho ja Minja Möttönen (taustalaulut). Heikki Markkula ei soittanut keikkakokoonpanossa ja vahvistukseksi oli saatu keikalle toinen kosketinsoittaja, Tuukka Ojala ja rumpuihin Joonas Nieminen.

Timo Eero Kahilainen.

Timo Kahilaiselle oman levyn tekeminen on ollut pitkään jo haaveena. Lopulta haave toteutui, kun Timo Kahilainen tapasi oikeat ihmiset levyn tekemistä varten. Ratkaisevan potkun levyn tekemiselle antoi lopulta laulaja ja rumpali Gilbert Kuppusami. Timo Kahilainen oli tehnyt pöytälaatikkoon tukun kappaleita, joita hän pari vuotta sitten esitteli Gilbert Kuppusamille. Gilbert oli heti sitä mieltä, että näistä lauluista pitää tehdä levy. Omassa musiikissaan Timo Kotilainen palaa oman muusikonuransa alkuun, vuoteen 1979. Levyllä tarkkakorvainen voi kuulla vaikutteita mm. Steely Danin, Electric Light Orchestran ja The Beatlesin musiikista. Kuitenkin Just In Time-levyn musiikkia voi olla vaikea sovittaa yhteen ainoaan genreen, sillä siinä on aineksia ainakin Funkista, popista, jazzista ja yacht rockista. Vahva tanssillinen poljento tulee suoraan 1970-luvun musiikista. Timo Kahilainen laulaa levyllä ja myös keikalla muutaman kappaleen solistina, mutta varsinaiset solistit sekä myös taustalaulajat keikalla olivat Gilbert Kuppusami, Suvi Karjula ja Jenna Kaura-Aho, taustoja lauloi myös kosketinsoittaja Tuukka Ojala. Timo Kahilaisen pöytälaatikossa on vielä käyttämättömiä biisiaihioita, mutta niitä saamme toivottavasti kuulla joskus myöhemmin.

Basisti Mikko Löytty.

Basisti Mikko Löytty (s. 1961) kuuluu Löytyn veljesviisikon sarjaan (Mikko, Jaakko, Heikki, Sakari ja Olli), joista Olli Löytty (s. 4.8.1966 Swakopmund, Namibia) on tietokirjailija ja tutkija. Veljesten isä oli pastori, teologian tohtori ja kirjailija Seppo Kalervo Löytty (s. 18.5.1929 Urjala ja k. 22.3.2020 Tampere) ja äiti oli julistustyöntekijä, kirjailija ja kuvataiteilija Kirsti Helena Löytty (o.s. Saarimäki, s. 7.2.1929 Pohjois-Pirkkala ja k.16.8.2021 Tampere). Mikko on soittanut mm. veljiensä gospelmuusikko Jaakko Löytyn ja rumpali Sakari Löytyn orkestereissa sekä Pepe Ahlqvist & The Rolling Tumbleweed, Hurriganes, Herra Heinämäen Lato-orkesteri, Q.Stone ja SF-Blues. Yhteistyötä hän on tehnyt myös Mikko Kuustosen, Dave Lindholmin, Heikki Salon, Jukka Tolosen, Pepe Ahlqvistin, Heikki Silvennoisen, Eero Raittisen, Janne Louhivuoren, Remu Aaltosen, Veli-Matti Järvenpään, Jarkko Rissasen ja Minna Kettusen kanssa.

Rumpali Joonas Nieminen.

Tällä vuosituhannella Mikko Löytty on vaikuttanut vuonna 2005 perustetussa Open Eye Bandissä, joka elokuussa 2008 julkaisi debyyttialbuminsa, Screaming Baby sekä Lohkareessa, joka on julkaissut parikin levyllistä musiikkia. Mikko Löytty opettaa myös bassonsoittoa. Hän on julkaissut neljä omaa sooloalbumia: Tänä iltana (2003), Minkäs sille voi (2006), Koivu ja tähtiniitti (2014) ja Höyhen (2018). Mikko Löytty on tuottanut joitakin levyjä, kuten Kikka Laitisen Sinistä-levyn.

Laulaja ja lyömäsoittaja Gilbert Kuppusami.

Intian valtameren Mauritiuksen saarella syntynyt laulaja ja rumpali, Gilbert Kuppusami, on asunut ja esiintynyt Etelä-Afrikassa, Malesiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Australiassa, Yhdysvalloissa ja Ranskassa ennen Suomeen tuloa. 18 vuotta sitten hän löysi Singaporesta suomalaisen vaimon, jonka kanssa he asuvat nyt Tampereen Kalkussa ja heillä on kaksi tytärtä. Muusikon uransa hän aloitti laulajana jo 17-vuotiaana. Lauluharrastus oli alkanut jo lapsuudessa kirkkokuorossa ja hyvin pian tulivat myös rummut ja muut lyömäsoittimet mukaan kuvioon. Yli 30-vuotisella muusikonuralla hän on soittanut mm. The Police-yhtyeen Andy Summersin ja afrobeat-legenda Tony Allenin kanssa.

Kitaristi Timo Timonen.

Gilbert Kuppusami teki jo kuukausi Suomeen muuttonsa jälkeen keikkoja Pauli Hanhiniemen kanssa pitkin Suomea. Jo samana vuonna hän teki viikon matkan Lappiin, jolloin hän ihastui Suomen luontoon. Television ohjelmaformaatti, The Voice of Finland, vei Gilbert Kuppusamin hetkessä koko Suomen tietoisuuteen. Ohjelman myötä on tullut varmaan lisää keikkamahdollisuuksia ja hänen verkostonsa ovat musiikkimaailmaan laajentuneet. Gilbertillä on myös oma yhtye, Gilbert K Triologik, joka on julkaissut mm. singlen, Show Me How to Groove. Selkä & Issias-yhtyeen kanssa hän on tehnyt Ero-nimisen kappaleen, jossa hän laulaa suomeksi. Näiden töiden lisäksi hän soittaa rumpuja Jagger Edged Bonessa ja laulaa Dumb Stuff Bandissa. Kuppusamin perheen kesämökki on Länsi-Teiskossa hiljaisen järven rannalla; siellä Gilbert nauttii saunomisesta ja suomalaisesta luonnosta. Hän ei voisi kuvitella enää asuvansa suurkaupungissa ja siksi hän viihtyy hyvin luonnon keskellä Tampereen Kalkussa. Tampereen musiikkielämässä Gilbert Kuppusamin voit nähdä melko usein mm. Paapan Kapakassa, Kivessä. G Livelabissa tai Pispalan Kujakollissa.

Koskettimissa Tuukka Ojala ja kitarassa Timo Timonen.

Musiikkia harrastava 30-vuotias ohjelmasuunnittelija, Tuukka Ojala, on ollut syntymästään saakka näkövammainen. Kosketinsoitinten lisäksi Tuukka Ojala soittaa myös kitaraa ja bassoa. Hän kuuluu myös Trio Patina-yhtyeeseen. Harrastuksekseen hän mainitsee musiikin lisäksi myös lukemisen. Hän twiittaa ahkerasti ja hän on pitänyt Elämää ja esteettömyyttä-nimistä blogia netissä.

Laulajat Suvi Karjula ja Jenna Kaura-Aho.

Laulajatar Suvi Karjula (s. 9.6.1987) muistetaan varmaan parhaiten In the Mood-yhtyeen laulusolistina ja osallistumisesta vuosina 2010 ja 2012 Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuun, jossa sijoituksina oli vuonna 2010 toinen sija ja vuonna 2012 kolmas sija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti