sunnuntai 15. tammikuuta 2023

 

Toimitusjohtaja Annamaija Saarela.

Lauantaina 14.1.2023 oli Ewa Kaarelan Swing Band saapui esiintymään G Livelabiin Tampereelle. Konsertin esittelyn ja avauksen suoritti Tampereen G Livelabin toimitusjohtaja, Annamaija Saarela. Koska legendaarisen The Beatles ensilevytyksistä on kulunut 60 vuotta, esitys oli nimetty: Ewa Kaarela Swing Band Plays the Beatles. Konsertissa oli kaksi settiä, joiden välissä oli lyhyt kymmenen minuutin mittainen väliaika. Konsertin oivaltavista sovituksista vastasivat konsertti-idean isä, basisti Pertti Hurmalainen sekä pianisti, sovittaja ja kapellimestari Saku Järvinen.

Saku Järvinen ja Ewa Kaarela.

Saku Järvinen on opiskellut musiikkia Tampereen konservatoriossa ja suorittanut musiikin kandidaatin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Hän aloitti kapellimestarina toimimisen Tampereen Työväen teatterissa vuosina 2002-2004 Peter Pan-musikaalissa. Sen jälkeen hän on työskennellyt kapellimestarina, pianistina ja sovittajana useissa musiikkiproduktioissa, mm. Marylin (TTT, 2005-2006), Tuhkimo (TTT, 2006-2007), Sateenkaaren taa (HKT, 2007-2008), Mannerheim (Svenska Teatern, 2007-2008), Det Hjärta man har (Svenska Teatern, 2008-2009), Ava & Frank (Palatsiteatteri, 2010-2011), Kolme iloista rosvoa (HKT 2011-). Pirkanmaan ammattikorkeakoulun teatterimusiikin opiskelijoiden korrepetitio-opintojaksoa hän ohjasi vuosina 2006-2009.

Mikko Välimäki.

Vuodesta 1998 Järvinen on toiminut freelance-muusikkona erityisesti jazzin, mutta myös muun rytmimusiikin parissa. Hän sai TamJazz ry:n Acre Kari-stipendin vuonna 2007. Yhtyeitä, joissa hän on ollut mukana ovat mm. Olmarin Unioni ja The Organ Traders. Musiikkipedagogina Järvinen on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien mm. tuntiopettajana eri musiikkiopistoissa ja useilla vuotuisilla kursseilla. Hän on myös säveltänyt pedagogista musiikkia ja lastenmusiikkia sekä puhallinmusiikkia.

Jari Unha.

Tampereen G Livelabissa kuultiin hieman erilaisia sovituksia Beatlesin John Lennonin ja Paul McCartneyn tutuksi tekemistä kappaleista, kuten esimerkiksi Can’t buy me love, Eleanor Rigby, The fool on the hill, Come together, Fixing a hole, I saw her standing there ja A hard day’s night. Ewa Kaarelan Swing Bandin tulkinnat ikivihreistä kappaleista olivat hyvin toimivia sovituksia jazz- rhythm and blues- ja latinorytmeillä ryyditettyinä. Puolasta Suomeen kotiutunut jazzlaulaja, Ewa Kaarela tunnetaan vahvana, ilmaisuvoimaisena tulkitsijana lauluissaan. Temperamentillaan hän luo helposti mukavan kosketuksen yleisöönsä. Ei suinkaan ollut ihme, että bändi veti esiintymisellään G Livelabin salin täyteen asialle vihkiytynyttä yleisöä, jonka joukossa oli jopa ammattimuusikoita.

Matti Orpana ja Pertti Hurmalainen.

Muusikkojen Liiton luotsaama G Livelab on saanut ansaitusti salistaan kansainvälisiä sekä Tampereen kaupungin jakamia palkintoja. Salin äänentoistoa on ylistetty hyväksi; äänisuunnittelusta vastaa Genelec – kotimainen kaiutinvalmistaja Iisalmesta, jonka tehtaan tuotannosta noin 90 prosenttia menee vientiin. Lavalla on jo olemassa italialainen Fazioli-flyygeli ja rumpusetti valmiina esiintyjiä varten odottamassa.



Esiintyvät taiteilijat lauantain konsertissa G Livelabissa Ewa Kaarelan lisäksi olivat: Mikko Välimäki (trumpetti ja flyygelitorvi), Matti ”Masa” Orpana (saksofonit), Pertti ”Roope” Hurmalainen (basso), Jari Unha (rummut) ja Saku Järvinen (piano).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti